“Готує вся Одеса”: рецепт маринованих кабачків від зірки “МастерШеф” Тетяни Литвинової

Відома в Україні кулінар Тетяна Литвинова поділилася унікальним сімейним рецептом маринованих кабачків – такої смакоти ви ще не куштували. Швидше записуйте!

Тетяна Литвинова – зірка відомого кулінарного змагання “МастерШеф”. Окрім свого захоплення готуванням, знаменитість також любить ділитися з шанувальниками цікавими рецептами та хитрощами з всесвіту кулінарії. Так, нещодавно Литвинова розповіла, як приготувати смачні мариновані кабачки за унікальним сімейним рецептом.

Це – хітяра! Спочатку правила бал бабуся, потім мама, роздавали цей рецепт. Зараз так готує вся Одеса. Не рецепт, а золото!

– прокоментувала Литвинова і запропонувала швидше запасатися кабачками, доки не закінчився овочевий сезон.

Складові:

  • Кабачки – до 2 кілограм;
  • Кріп – пучок;
  • Часник – 10-12 зубчиків;
  • Лавровий лист – 3 шт;
  • Перець чорний горошком;
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор – 190 г
  • Сіль – 70 г
  • Оцет 9% – 190 мл

Тетяна Литвинова наголосила на дуже важливому моменті: кількість інгредієнтів для розсолу кулінар рекомендує ніяк не змінювати.

Приготування:

Перший крок. Вибирайте невеликі кабачки, щоб насіння всередині овоча не виявилося занадто великого розміру. Добре помийте овочі, відріжте “попки” і наріжте кабачки кільцями. Чистити овоч не потрібно. На цьому етапі поставте чайник закипати.

Перший крок
Перший крок

Другий крок. У кожну банку покладіть спочатку до трьох гілок кропу, потім по одному лавровому листку, по скибочці гострого перцю, кілька зубців часнику, а також по 5 горошинок перцю. Потім щільно утрамбуйте нарізані кільцями кабачки.

Другий крок
Другий крок

Третій крок. У цей момент чайник із водою вже закипить. Залийте кабачки окропом, накрийте чистою кришкою і дайте їм “відпочити” десять хвилин. Потім обережно злийте воду з кабачків і відразу після знову залийте їх окропом. Так само залиште кабачки “відпочити” рівно на десять хвилин. Ви в цей час можете приготувати розсіл.

Третій крок
Третій крок

Четвертий крок. Підготуйте все потрібне для розсолу. Півтора літри води разом із цукром та сіллю поставте закипати на вогонь. Доведіть рідину до кипіння і лише наприкінці додайте туди необхідну кількість оцту. Дайте розсолу трохи покипіти (буквально трішки), а потім знімайте з вогню.

Четвертий крок
Четвертий крок

П’ятий крок. Відразу після того, як ви злили окріп з кабачків, заливайте гарячий розсіл – не чекайте, він не повинен охолонути. Залийте рідину по самісінький верх банки – не варто залишати простору. Щільно закрутіть кришки, але будьте обережні – не отримайте опік.

П'ятий крок
П’ятий крок

Після цього закутайте банки в ковдру і дайте їм охолонути. Після повного остигання кабачки можна буде їсти через тиждень.

Залишіть кабачки остигати, щільно укутавши банки в ковдру
Залишіть кабачки остигати, щільно укутавши банки в ковдру

Популярне

Схожі статті

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.

Таємнича Клавдія Петрівна показалася на концерті в Артема Пивоварова та в його кліпі: як виглядає співачка

Зірка TikTok Клавдія Петрівна здобула шалену популярність, оскільки записує пісні й знімає кліпи, не показуючи свого обличчя. До ажіотажу довкола особи виконавиці доклав руку й Артем Пивоваров.

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.