З’Їдять за хвилину. Смачна і ефектна закуска на святковий стіл зі звичайного буряка: дуже простий рецепт

Ця закуска з буряка виходить не лише дуже смачною, а й має ефектний та яскравий вигляд і прикрасить будь-який святковий стіл. До вашої уваги бурякові млинці з сирною начинкою.

Буряк – смачний та корисний коренеплід, з якого готують багато різноманітних страв. Борщ, Вінегрет, Шуба, різні намазки і навіть аджика – все це готують зі звичайного буряка.

Пропонуємо до вашої уваги ще один вдалий рецепт закуски з буряка, яка вам обов’язково сподобається. Яскраві бурякові млинці у поєднанні з сирною начинкою – це справжня смакота.

Необхідні інгредієнти:

для млинців:

  • буряк варений – 250 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • крохмаль – 100 г;
  • олія – 2 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • сир кисломолочний жирний – 200 г;
  • крем сир – 150 г;
  • сіль – дрібка;
  • часник – 2 зуб.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо тісто для млинців. Відварений буряк натираємо на найдрібнішу тертку, на якій зазвичай натирають картоплю на деруни. До натертого буряка додаємо 2 яйця, сіль та олію. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Коли маса стане однорідною, додаємо крохмаль і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Далі поступово додаємо молоко і вимішуємо вінчиком. Має вийти яскраве, однорідне тісто без грудочок.

Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл
Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл

Смажимо млинці на розігрітій сковорідці. Перед першим млинцем, змастіть пательню тонким шаром олії, а далі печіть млинці без олії.

Перед тим, як смажити кожен млинець, треба перемішувати тісто, адже буряк буде опускатися на дно миски. Випікаємо тонкі млинці на вогні вище середнього з двох сторін. Млинці охолоджуємо.

Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл
Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл

Готуємо начинку. Для цього у миску перекладаємо кисломлочний сир з жирністю не менше 5 %. Обирайте сир пастоподібний без грудочок, а якщо ваш сир пластівцями, то пробийте його погружним блендером. До кисломолочного сиру додаємо крем-сир, дрібку солі і вичавлюємо часник. Перемішуємо начинку до однорідності.

Змащуємо сирною начинку млинець по всій площині і загортаємо млинець у рулетик. Так робимо зі всіма заготовками.

Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл
Рецепт смачної і ефектної закуски з буряка і сиру на святковий стіл

Готові рулетики ріжемо на менші частини і подаємо на стіл.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.