Нереальна смакота на обід або вечерю. Картопляне пюре та трохи фантазії: рецепт картопляних кульок у соусі

Багато хто шукає смачний варіант обіду. Відповідних страв існує безліч. Сьогодні ми підготували рецепт, який відкриє пюре по-новому і сподобається вам із першої спроби.

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • Картопля – 700 грамів
  • Яйце – 1 штука
  • Борошно – 200 грамів
  • Сіль – 2 чайні ложки
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Рослинна олія – 4 столові ложки
  • Томатний соус – 2 столові ложки
  • Хмелі-сунелі – 1 чайна ложка
  • Сир – 50 грамів
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода – 250 мілілітрів

Очищаємо цибулю та часник. Також миємо та чистимо картоплю. Нарізаємо її невеликими шматочками і викладаємо в сотейник. Заливаємо водою і відварюємо до готовності, потім зливаємо воду.

Викладаємо відварену картоплю в миску і додаємо 1 чайну ложку солі. Використовуючи товкач, товчемо всю картоплю в пюре. До охолодженого картопляного пюре додаємо яйце і борошно. Заміщуємо тісто до того, коли воно перестане прилипати до пальців.

З усього картопляного тіста скатуємо кульки, розміром з невеликий волоський горіх.

Тепер готуємо соус. Дрібно шаткуємо цибулю та обсмажуємо її на середньому вогні з рослинною олією до легкого золотистого відтінку. Додаємо 2 чайні ложки борошна і продовжуємо обсмажувати разом ще кілька хвилин.

Картопляні кульки у соусі
Картопляні кульки у соусі

В окремій чашці збиваємо воду з томатним соусом до отримання однорідної суміші. Заливаємо томатну суміш у сковорідку до обсмаженої цибулі з борошном, додаємо 1 чайну ложку солі та хмелі-сунелі. Продовжуємо томити на невеликому вогні, помішуючи, до помітного загустіння.

У невеликій каструльці доводимо 1-2 літри води до кипіння. Викладаємо всі картопляні кульки в активно киплячу воду і варимо з моменту спливання 3-4 хвилини. Потім виловлюємо всі готові картопляні кульки шумівкою і перекладаємо на тарілку.

У загуслий соус у пательні додаємо сир, натертий на великій тертці, і часник, продавлений через часникодавилку. Активно все перемішуємо лопаткою, потім знімаємо сковороду з вогню.

Додаємо готовий соус до картопляних кульок у тарілці й одразу ж подаємо до столу.

Смачні картопляні кульки готові!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.