Досить купувати в магазині! Зробіть самі: всього 3 інгредієнта і 10 хвилин часу – рецепт твердого сиру вдома

Приготувати смачний твердий сир у домашніх умовах – просто. Вам знадобляться 3 інгредієнти і зовсім трішки часу. Такий сир виходить не лише смачнішим магазинного, а й дешевшим.

Твердий сир – дуже смачний і корисний продукт, який споживають у чистому вигляді і додають до гарячих і холодних страв. Та якісний і смачний сир в магазині зараз коштує чималих грошей. Спробуйте приготувати твердий сир вдома! Це зовсім не складно і виходить набагато дешевше, ніж купити сир у магазині.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко (жирність від 3%) – 1 л;
  • сметана (від 20 % жирності) – 200 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Молоко переливаємо у каструлю з товстим дном і додаємо чайну ложку солі. Обирайте жирне молоко: чим вища жирність у молока, тим більше сиру вийде на виході. Нагріваємо молоко на невеликому вогні до кипіння. Слідкуйте, щоб воно не пригоріло.

В миску вбиваємо 3 яйця і додаємо до них сметану з жирністю не менше 20%. Збиваємо яйця зі сметаною до однорідності.

Коли молоко закипить, робимо дуже маленький вогонь і тонкою цівкою вводимо яєчно-сметанну суміш у молоко, постійно його перемішуючи.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів

Прогріваємо отриману масу до закипання і варимо після закипання 5-7 хвилин. Мають з’явитися великі пластівці сиру і відділитись сироватка.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів

Беремо друшляк, 2 шари марлі і проціджуємо сирну масу від сироватки. Закриваємо сир марлею, ставимо грузик і залишаємо сир на годину, щоб вся сирватка відділилася, а сам сир зібрався у грудочку.

Коли сир повністю охолоне, він вже готовий до споживання. Сир добре тримає форму, гарно ріжеться і не розкришується. Він не дуже щільний всередині, біль м’який та ніжний і буквально тане у роті. Такий сир ідеально підійте до сніданків. Його можна подавати з медом, чи джемом і смакувати з кавою.

Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів
Рецепт твердого сиру в домашніх умовах з трьох інгредієнтів

Варто відзначити, що сир має вершковий смак, а смак яєць, які є у складі, зовсім невідчутний.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.