Зробила ідеально м’які пончики на молоці, а тепер ділюсь рецептом: пухнасті, як пух! Буквально тануть у роті

Приготуйте пончики на молоці, які здивують вершковим ароматом, хрусткою скоринкою та апетитним виглядом. Такі ласощі виходять нереально смачними!

Якщо вам захотілося порадувати себе та рідних смачними ласощами до чаю, то пропонуємо рецепт дріжджових пончиків на молоці. Такі смаколики обов’язково сподобаються як дорослим, так і дітям. Розгляньмо приготування крок за кроком.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 360 г
  • Сухі дріжджі – 7 г
  • Молоко – 170 г
  • Цукор – 50 г
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Ванільний цукор – за бажанням
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Рослинна олія для смаження
Ідеально м'які пончики на молоці
Ідеально м’які пончики на молоці

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготувати необхідні продукти, щоб вони були кімнатної температури. У глибоку миску всипати більшу частину просіяного борошна. Додати дріжджі та перемішати. Зробити поглиблення, влити туди молоко, додати сіль, цукор, м’яке масло та яйце.

Замішати тісто спершу вінчиком, перемістити на робочий стіл та продовжити замішувати руками. За необхідності додати залишене борошно. Тісто повинно вийти м’яким і злегка липнути до рук. Помістити тісто в посудину, накрити кухонним рушником і залишити для підняття на 1 годину.

Перемістити “підійшовше” тісто на посипану борошном поверхню і розкачати його сталкою в круглий пласт. Вирізати з тіста заготовки за допомогою вирубки для пончиків або склянки. Викладати заготовки на посипану борошном кухонну дощечку й залишити під харчовою плівкою на 30 хвилин для підняття. Залишені обрізки тіста обминути, дозволити постояти протягом 5 хвилин, знову розкачати та вирізати пончики.

В сковороду влити рослинну олію, добре розігріти та обсмажити на ній майбутні пончики. Готувати з обох боків до золотистості. Готові пончики викладати на застелену паперовими рушниками тарілку, щоб забрати зайву олію. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.