Так готує моя бабуся: пісні котлети з 4-х інгредієнтів за давнім рецептом. Роблю своїм не тільки в піст

Якщо ви дотримуєтесь посту, не вживаєтет м'ясо з етичних міркувань, чи за станом здоров'я, або просто любите смачну та різноманітну їжу – цей рецепт для вас.

Існує багато варіантів приготування пісних котлет. Часто такі котлети готують на основі гречки, рису, чи картоплі і виходять вони аж зовсім не схожими на класичні котлети. Краще готувати пісні котлети з бобових культур, так вони виходять смачнішими і більш поживними, адже містять у своєму складі багато рослинних білків. Спробуйте приготувати котлети з червоної сочевиці і ви будете готувати їх не лише в піст. Вони виходять дуже смачними та ароматними. Зовні котлети хрумкі, а в середині ніжні.

Необхідні інгредієнти:

  • червона сочевиця – 1 склянка (280 г);
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • морква – 1 шт (невелика);
  • петрушка – 30 г;
  • томатна паста – 0,5 ст.л;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Червону сочевицю потрібно залити холодною водою мінімум на 2 години, а краще на ніч. Зливаємо з сочевиці воду і промиваємо її. Перекладаємо сочевицю у чашу блендера і додаємо до неї цибулю, часник, моркву, петрушку і томатну пасту. Збиваємо все блендером до однорідної структури.

Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці
Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці

До отриманого фаршу додаємо сіль та перець і ретельно перемішуємо. Фарш виходить щільним і добре ліпиться та тримає форму. Формуємо з сочевичного фаршу невеличкі котлетки і злегка її притискаємо, роблячи трохи пласкими.

Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці
Рецепт смачних пісних котлет з сочевиці

Обсмажуємо котлети на рослинній олії з двох сторін. Вогонь робимо трішки менший середнього і кришкою пательню не накриваємо. Обсмажені котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Готові котлети гарячими подаємо до столу. Вони мають хрумку скоринку, а в середині дуже смачні та ніжні. Такі котлети можна їсти і з гарнірами і з салатами, а також просто смакувати з улюбленим соусом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.