Беру йогурт і заморожену вишню. Нереально смачний пиріг “6 склянок”: готувала одразу два, але виявилося мало

Пиріг "6 склянок" настільки простий у виконанні й при цьому смачний, що його захочеться випікати знову й знову. Замість заморожених вишень можна брати будь-які інші ягоди.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. цукру;
  • 1 скл. натурального йогурту;
  • 1 скл. олії;
  • 3 скл. борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 1 дрібка солі;
  • 100 г вишень.
Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

Щоб дотриматися потрібних пропорцій при приготуванні пирога “6 склянок”, всі інгредієнти вимірюйте однією тарою. Потрібно буде взяти 3 склянки борошна та по одній інших інгредієнтів. Тому в сумі вийде шість.

Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

Для початку увімкніть духовку на 180 градусів, щоб розігрівалася. Змастіть форму діаметром 24 см вершковим маслом та присипте борошном. Викладіть у глибоку мисочку йогурт. Додайте такий же стаканчик олії.

Потім склянку вимийте й відміряйте цукор. Вбийте до цих інгредієнтів яйця. Присоліть. Всипте ванілін. Ретельно перемішайте вінчиком, щоб маса вийшла однорідна. Відміряйте 3 стаканчики борошна, але насипайте без гірки.

Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

За бажанням, додайте в борошно трішки лимонної цедри. Перемішайте і всипте суху частину до рідкої. Ще трішки попрацюйте вінчиком. Тісто має стати як густа сметана. Перелийте його у форму. Розрівняйте лопаткою і постукайте формою об стіл, щоб заповнилися порожнини.

Пиріг 6 склянок на йогурті з вишнями

Викладіть заморожені ягоди по всій поверхні. Якщо ягід немає, можете випікати бісквіт без них. Потім просто посипте цукровою пудрою. Поставте форму у духовку. Дістанете пиріг “6 склянок” за 40 хвилин.

Дочекайтеся, поки він прохолоне прямо у формі. Присипте цукровою пудрою. Тепер можна різати на шматочки й ласувати. Якщо у вас форма менша, наприклад, 18 см, то пиріг вийде вищим, але випікати його слід довше – близько 50 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.