З’їдять за хвилину! Новий салат з буряка “Свята людина” в пакеті на кожен день. Готую в мікрохвильовці

Навіть зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний святковий салат, від якого будуть в захваті всі гості. Салат виходить соковитим, ніжним і дуже смачним.

Буряк – дуже смачний і корисний овоч, з якого не лише готують борщ, Вінегрет та Шубу. Існують десятки рецептів салатів з буряка, як з сирого, так і з вареного. Єдиний мінус буряка лише в тому, що він дуже довго вариться: близько двох годин. Та якщо вам хочеться салату з буряка, а відвареного коренеплоду немає, це не проблема. Можна приготувати буряк всього за кілька хвилин за допомогою мікрохвильової печі.

Для цього буряк добре помийте і покладіть у звичайний поліетиленовий пакет і додайте пів склянки гарячої води. Пакет закрутіть, але не зав’язуйте, щоб пар міг виходити.

Рецепт святкового салату з буряка і сиру
Рецепт святкового салату з буряка і сиру

Відправляємо буряк в пакеті у мікрохвильовку. Маленький буряк треба готувати 5 хвилин, а тий, що побільше – 10-15 хвилин. Під час запікання буряка у мікрохвильовці, його треба кілька разів перевернути.

А із звареного буряка вже можна готувати дуже смачний та соковитий салат. Пропонуємо до вашої уваги салат, який точно приємно вас здивує своїм смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • цибуля – 0,5 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • гарбузове насіння – 50 г;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Варені яйця нарізаємо дрібним кубиком. Варений, або запечений буряк натираємо на дрібну тертку і відправляємо до яєць.

Рецепт святкового салату з буряка і сиру
Рецепт святкового салату з буряка і сиру

Солоні огірки ріжемо дрібним кубиком і додаємо до інших інгредієнтів. Твердий сир тремо на крупну тертку і додаємо до салату. Туди ж нарізаємо дрібним кубиком цибулю і додаємо для пікантності гарбузове насіння. Насіння потрібно зарання підсушити на пательні. Його можна подрібнити, або додати в салат цілим.

Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Краще брати домашній майонез, а якщо магазинний, то з високою жирністю.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.