Без довгого вимішування та яєць: житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою. Забудьте про батон

Пористий житній хліб дуже просто спекти вдома. На смак ця випічка виходить смачною та оригінальною, а процес приготування принесе одне задоволення.

Багато господинь вважають, що випікати хліб – складно і довго. Однак це не так. Пропонуємо розглянути рецепт житнього хліба, для приготування якого не потрібно довго замішувати тісто, а необхідні продукти точно знайдуться на вашій кухні. Сьогодні ми поділимось, як спекти пишний та пористий домашній хліб у духовці.

Інгредієнти

  • Вода (тепла) – 420 мл
  • Оцет яблучний – 2 ст. ложки
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Мед – 2 ст. ложки
  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Борошно житнє – 300 г
  • Сіль – 1,5 ч. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Дріжджі швидкорозчинні – 2,5 ч. ложки
  • Солод житній – 2 ст. ложки
Житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою
Житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні інгредієнти. У глибоку миску посіяти пшеничне та житнє борошно. Додати швидкорозчинні дріжджі, цукор і житній солод. Ретельно перемішати всі компоненти ложкою. В окремій посудині поєднати воду, яблучний оцет, рослинну олію та мед. Перемішати до повного розчинення меду. Додати сіль і знову перемішати.

Готову суміш перелити до сухих інгредієнтів й замішати однорідне тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці для активації дріжджів.

На посипаний борошном лист пергаменту перекласти “підійшовше” тісто. Злегка посипати борошном й сформувати буханку бажаної форми. Обережно перекласти майбутню випічку з пергаментом у форму для випікання. За бажанням поверх заготовки зробити надрізи, як на фото. Накрити чистим кухонним рушником і залишити в теплому місці ще на 20 хвилин для підняття.

Випікати домашній житній хліб у розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин (точний час залежить від особливостей духовки). Готову випічку залишити вистигати. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.