Його вже печуть усі мої подруги. Мій ходовий пиріг з буряка: весь секрет у тісті – воно як пух м’яке

М'який, вологий, майже як торт – саме таким виходить шоколадний пиріг за цим рецептом. Ніхто не здогадається, з чого він готується, адже в основі тіста є нестандартний інгредієнт.

Морквяні та гарбузові пироги – вже давно не новинка. Існують безліч солодких рецептів з цих несолодких овочів. А ось з червоним буряком мало хто готує випічку, а даремно! Буряк сам по собі має солодкуватий смак і він є досить соковитий, тому у випічці він себе показує дуже добре. До вашої уваги, рецепт дуже смачного, ніжного і вологого шоколадного пирога з буряком.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • борошно – 230 г;
  • рослинна олія – 230 мл;
  • цукор – 230 г;
  • буряк варений – 250 г;
  • яйця – 3 шт;
  • розпушувач тіста – 20 г;
  • какао – 80 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – дрібка.

Для глазурі:

  • сметана – 120 г;
  • цукор – 60 г;
  • какао – 40 г.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно відварити до готовності, або запекти у духовці. Натираємо буряк на найдрібнішій тертці. Якщо у буряка дуже багато соку, його злегка віджимаємо.

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і ванільний цукор. Перетираємо все вінчиком до однорідності. Далі у яєчну масу додаємо олію, натертий буряк і знову розмішуємо.

Рецепт пухкого шоколадного пирога з буряка
Рецепт пухкого шоколадного пирога з буряка

Через сито просіюємо борошно, какао і розпушувач тіста. Сухі інгредієнти поступово вводимо у рідкі і замішуємо вінчиком тісто. Готове тісто виходить в’язким, трохи густішим за сметану.

Рецепт пухкого шоколадного пирога з буряка
Рецепт пухкого шоколадного пирога з буряка

Форму для випікання вистеляємо пергаментним папером і переливаємо туди тісто. Пиріг ставимо у зарання розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 45 хвилин.

Готовий пиріг повністю охолоджуємо у формі, після чого виймаємо на тарілку.

Рецепт пухкого шоколадного пирога з буряка
Рецепт пухкого шоколадного пирога з буряка

Для приготування глазурі у сотейнику змішайте сметану, цукор і какао. Глазурь потрібно проварити на невеликому вогні до однорідності і гарячою залити пиріг. Також можна просто розтопити шоколадку і нею покрити пиріг.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.