(Відео) Помер Василь Лановий: яким був його творчий шлях, і чому він втратив спочатку дружину, а потім сина?

28 січня стало відомо, що перестало битися серце культового актора Василя Ланового. Василь Лановий помер на 88-му році життя.

Він помер в лікарні, де з початку січня лежав з Ковідом.

Лановий був одним з найбільш затребуваних і улюблених глядачами акторів

Василь Лановий
Василь Лановий

Його ролі розбирали на цитати, а жінки буквально уповали від аристократичної краси фаворита радянської публіки.

Разом з ним боліла його дружина, яка зараз в дуже важкому стані не тільки через ускладнення вірусу, але і через важку втрати чоловіка.

На згадку про померлого геніального актора Василя Ланового ми згадуємо його життєвий шлях, ролі, які принесли йому колосальну популярність, і особисте життя.

Біографія Василя Ланового

Василь Лановий
Василь Лановий

Лановий народився 16 січня 1934 року в Москві. Коли мова пішла про те, куди Василь хоче вступати, то спочатку молодий хлопець пішов в МГУ на факультет журналістики, проте швидко зрозумів – це не його. Через шість місяців навчання Вася Лановий забрав документи, і відніс їх до Театрального училища імені Щукіна, яке в підсумку і закінчив.

Театральний зробив свою справу: Ланового помітили і стали запрошувати зніматися

Василь Лановий

Це рішення докорінно змінило його життя. У театральному майбутньому актору пощастило знайти шанс реалізувати себе, і вже менше ніж через рік після початку навчання він проявив себе як актор. Дебютом Василя Ланового в кіно став фільм «Атестат зрілості», що вийшов на екрани в 1954, а через два роки він зіграв головну роль в картині «Павло Корчагін».

Більшість публіки дізналося про таку особистість, як Василь Лановий, саме по цій картині

Василь Лановий у фільмі "Смугастий рейс"
Василь Лановий у фільмі “Смугастий рейс”

Однією з візитних карток Ланового стала роль Артура Грея в «Червоні вітрила». У капітана корабля закохалася юна Ассоль у виконанні Анастасії Вертинською. Після цього фільму Василь Лановий став мрією всіх дівчат Радянського Союзу, а старшокласниці по багато разів бігали в кінотеатр, аби тільки подивитися на красеня-героя.

Фільми за участю великого актора Радянського Союзу

Василь Лановий - фільмографія
Василь Лановий – фільмографія

“Війна і мир ” Сергія Бондарчука

“Анна Кареніна”

“Смугастий Рейс ” – картина принесла йому популярність, хоча за всю картину він з’явився в кадрі лише на кілька секунд.

Пам’ятайте, це той самий відпочиваючий молода людина в шезлонгу, який виголосив всього одну фразу: “Красиво пливуть – ота група в смугастих купальниках “? Це був Лановий!

Також вітчизняний актор театру і кіно Василь Лановий запам’ятався грою в картинах «Анна і Командор», «Дні Турбіних», «Сімнадцять миттєвостей весни» і багатьох інших.

На рахунку Василя понад 70 робіт в кіно і театрі

Знімався і виступав на сцені Лановий активно аж до 85-ти років.

У своєму вже немолодому віці Василь, на потіху і здивування публіки, не тільки декламував вірші, а й стрибав на люстрі прямо на сцені перед повним залом глядачів.

Його молодші колеги були просто в шоці від того, звідки в акторі стільки енергії і завзяття.

Особисте життя під жорстким забороною

Василь Лановий і дружина Ірина Купченко
Василь Лановий і дружина Ірина Купченко

Василь Лановий був досить відкритим і товариським артистом, однак для нього була одна тема під грифом секретно. На всі розпитування про сім’ю і особисте життя у нього завжди було Табу.

Відомо, Лановий був одружений тричі. Вперше він одружився ще в студентські роки. Тоді його обраницею стала актриса Тетяна Самойлова.

Друга дружина Ланового – актриса Московського драматичного театру імені Пушкіна і режисер телебачення Тетяна Зяблова. Вона трагічно загинула в автокатастрофі в 1971 році.

Лановий і кохання всього життя – неповторна Купченко

Василь Лановий і дружина Ірина Купченко
Василь Лановий і дружина Ірина Купченко

Втретє він одружився на актрисі Ірині Купченко. Купченко стала любов’ю, без перебільшення, всієї життя. Майже 49 років вони прожили разом. У них народилися сини Олександр і Сергій. Сергій помер в 2013 році від серцевого нападу.

Ірина Купченко дотримувалася прохання чоловіка, і ні слова не говорила про особисте життя ні в одному інтерв’ю.

Купченко і Лановий – це одна з найміцніших акторських сімей

Все було б добре, і, як упевнені шанувальники, Лановий знявся б ще не в одній п’єсі, якби не вірус, з яким Ірину Купченко та Василя Ланового госпіталізували на початку січня 2021 року.

Протягом наступного часу стан Ланового погіршувався, в той час як дружину Купченко відпустили лікуватися додому.

28 січня стало відомо, що видатного актора перевели в реанімацію. Однак це не допомогло – через кілька годин його серце зупинилося.

Редакція “Одна хвилина ” висловлює співчуття родичам і близьким Василя Ланового.

Прощання з Василем Лановим пройде в театрі ім. Вахтангова 1 лютого, повідомив директор театру

Популярне

Схожі статті

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.