В “Брильянтовій руці” зіграла вся родина Юрія Нікуліна: ніколи не здогадаєтеся, хто кого грав

Кінострічка "Брильянтова рука" досі не покидає серця багатьох глядачів. Чи знали ви, що крім Юрія Нікуліна у фільмі грали й інші представники його родини?

Одна з найвідоміших комедій радянських часів приховує чимало цікавих фактів та історій. Свого часу стрічка здобула шалену популярність, її з захопленням дивились мільйони глядачів. Ба більш, сьогодні залишилось чимало прихильників легендарного кіно від популярного режисера – Леоніда Гайдая. А чи знали ви, що в “Брильянтовій руці” знявся не лише Юрій Нікулін, а й інші представники його родини.

Кого грала дружина Нікуліна

Відомий радянський актор Юрій Нікулін одружився з цирковою артисткою та актрисою Тетяною Покровською. Кохана зіркового чоловіка зіграла разом з ним у культовій комедії. У “Брильянтовій руці” Покровська-Нікуліна в епізодичній ролі екскурсовода.

Дружина Юрія Нікуліна Тетяна Покровська
Дружина Юрія Нікуліна Тетяна Покровська

Втім, якщо дружина Юрія Нікуліна цілком спокійно відіграла власну роль, то історія з тим, як грав їхній спільний син, була дещо веселішою та цікавішою.

Сину Нікуліна не сподобався кінематограф

Нащадок легендарного радянського актора Юрія Нікуліна також спробував свої сили в кінематографі. Хлопчина зіграв епізодичну роль – юнака, який йшов по воді й налякав цим Козодоєва, одного з головних героїв стрічки.

Той самий епізод з фільму Брильянтова рука
Той самий епізод з фільму Брильянтова рука

Цю сцену син Нікуліна Максим відіграв у дуеті з відомим радянським актором Андрієм Мироновим. Виконавець ролі Козодоєва спочатку приймає хлопця за святого, а потім дає йому хорошого стусана. До слова, цей епізод зняти вдалося не відразу. Максим увесь час падав у воду раніше, ніж слід. Тоді Гайдаю довелось піти на хитрість – він сказав Нікуліну-молодшому, що його штовхати більше не будуть, а Миронова попросив штовхнути молодика сильніше.

Втім, пізніше син Юрія Нікуліна зізнався, що зніматись у стрічці йому не дуже сподобалось. Хлопчину не припала до душі велика кількість дублів, а також неймовірно багато вказівок від режисера. Максим Нікулін з’явився ще в одній невеликій ролі у фільмі “Крапка, крапка, кома”, а потім присвятив себе журналістиці.

Популярне

Схожі статті

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.

Перескочила з 52 розміру на 44-й: салат французьких циган. Такі інгредієнти, що можна їсти навіть на ніч

Всього з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачний, свіжий та соковитий салат. Крім того, він дуже легкий і точно не нашкодить вашій фігурі.