Як з бочки! Рецепт найсмачніших квашених огірків на зиму, як вчила моя бабуся: зберігаю в квартирі весь рік

Смачні і хрумкі квашені огірочки, які будуть за смаком як бочкові, дуже просто приготувати вдома. До вашої уваги вдалий рецепт заготовки огірків на зиму.

Квашені огірки – традиційна страва української кухні, яку готують ще з давніх часів. Квашені огірки не мають нічого спільного з консервованими. Вони відрізняються за смаком, а також способом приготування.

Квашені огірки мають приємну кислинку і готуються без оцту, на відміну від консервованих. Крім того, такі огірки набагато корисніші. Молочна кислота, яка утворюється під час ферментації, добре впливає на травлення і на мікрофлору кишечника. Саме тому краще вживати саме квашені продукти, а не мариновані.

У старі часи огірки квасили у великих бочках і вони мали особливий смак. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачних квашених огірків, які виходять саме такими, як колись робили наші бабусі у дерев’яних діжках.

Необхідні інгредієнти:

(на 1 літрову банку):

  • свіжі огірки;
  • листя хріну – 1 шт;
  • суцвіття кропу – 2 шт;
  • листя вишні – 2 шт;
  • листя смородини – 1 шт;
  • часник – 2 зуб.;
  • перець чорний горошком – 15 шт;
  • духмяний перець горошком – 4 шт.

Для розсолу:

  • вода – 1 л;
  • сіль – 50 г.

Суха гірчиця – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Огірки потрібно замочити у дуже холодній воді мінімум на годину, максиму на 6 годин і, звісно, добре помити. Можна брати як маленькі огірочки, так і більш крупні.

У банку закладаємо всі спеції: перці горошком, кріп, листя вишні та смородини, а також ріжемо на шматки часник.

Далі закладаємо у банки огірки, а на самий верх викладаємо лист хрону.

Рецепт смачних квашених огірків як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків як з бочки

Робимо розсіл: змішуємо воду з сіллю і доводимо до кипіння. Киплячим розсолом заливаємо огірки, банки прикриваємо кришкою і залишаємо так при кімнатній температурі на 3 доби. За цей час огірки почнуть бродити.

Через 3 доби додаємо у банки головний консервант – суху гірчицю (1 ст.л на літрову банку). Саме гірчиця дозволить огіркам довго зберігатися і надасть пікантності.

Рецепт смачних квашених огірків як з бочки
Рецепт смачних квашених огірків як з бочки

Знову прикриваємо банки кришкою і залишаємо їх так на 5-6 годин. Після цього розсіл з банок зливаємо у каструлю і доводимо до кипіння. Кип’ятимо розсіл 7 хвилин і заливаємо ним банки з огірками. Закручуємо огірки стерелізованими кришками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Пересічна жінка з кучерями і “гіалуроновими” губами: донька Ані Лорак показала, як співачка виглядає зараз

Донька колишньої української зірки Ані Лорак опублікувала фото своєї мати без макіяжу та фотошопу: як на таке погодилась співачка, яка не публікує жодного фото без обробки.

“Французькі канікули”: Брежнєва змінила місце дислокації та перебралася в найромантичнішу країну без Меладзе

Українські зірки разом відпочивали протягом місяця за кордоном: родини співачки Віри Брежнєвої та дизайнерки Катерини Сільченко зібрались разом у спекотній Італії.

Перерослі огірки не викидаю – роблю смачну огіркову ікру: закриваю по 30 банок і все одно мало на всю зиму

Якщо огірки перезріли, не потрібно їх нести на смітник. Краще переробити на ікру й закрутити. Взимку буде як знахідка. Нічого стерилізувати не доведеться. Тож впораєтеся за годину-півтори.