Перемога над раком, 40 років в цивільному шлюбі і мрія бути лікарем: шлях Лайми Вайкуле (Відео)

Лайма Вайкуле - прибалтійська співачка, про яку можна сказати - не вона вибрала музику, а музика вибрала її.

Дівчинка – виходець з абсолютно музичної родини. Але дівчинка, чиї батьки були простими роботягами, в завзятті до зоряного олімпу все ж вийшла на сцену.

Цікаво, що одна з найяскравіших і стильних співачок Радянського Союзу ніколи про творчу професію і не думала, вона хотіла стати тільки лікарем. Три роки провчилася в медичному училищі.

Який був творчий шлях Лайми Вайкуле, як вона боролася з раком і продовжувала співати, і чому зараз артистка з’являється на публіці але в амплуа неймовірною зірки, то в наряді звичайної бабусі?

У 12 років Вайкуле вперше дебютувала на сцені. Це було в Ризі. Дівчинка росла в не дуже творчій родині, тому задатки майбутньої зірки в ній відкрила бабуся, яка багато років співала в церковному хорі.

Після свого першого виступу артистка отримала диплом за 4-е місце – першу нагороду за талант. Цей день і вважається стартом творчої біографії Лайми Вайкуле. Після виступу дівчинка зрозуміла – їй це подобається і треба йти далі. Великий внесок в кар’єру співачки зробив Раймонд Паулс, Ілля Рєзнік і Валерій Леонтьєв, які ділилися з Вайкуле своїми знаннями і вчили її стояти на сцені.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Як підсумок – Вайкуле за свою кар’єру естрадної артистки записала більше десятка альбомів, 20 мільйонів копій яких були продані в різних країнах світу. У кіно Лайма з’явилася вперше в 1979 році в кінокартині Інспектор Гулл, зігравши співачку в барі. Фільми за участю Лайми Вайкуле в основному – музичні, як наприклад Старі пісні про головне 2, Дуже новорічне кіно, або Ніч у музеї, Червона шапочка. Головна роль Лайми Вайкуле в музичному фільмі Снігова королева (2003 рік) показала глядачам і критикам, наскільки талановито відома співачка може створити казковий образ. Холодна і пихата Снігова королева, у виконанні Лайми, виявилася дуже правдоподібною.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Успіх успіхом, але у всіх є свої слабкі сторони. Так склалося, що за величезної зайнятістю Вайкуле не приділяла достатньо уваги стану свого здоров’я, і коли вже дійшла до критичної точки, звернулася до лікаря. Там вона почула слова, які повністю перевернули її життя – лікарі діагностували пухлину молочної залози. Це було в 1991 році.

Довгі роки лікування, реабілітації, стрес, небажання продовжувати намагатися і творити. Все це не зломило артистку, а навпаки – зробило тільки сильніше.

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Рак вона поборола, однак тепер змушена жити і бути готовою до поліпшень, адже є передумови. Однак ні регулярні обстеження, ні таке важке минуле не заважають виконавиці хітів “Вернісаж ” і “Ще не вечір ” творити для шанувальників зараз. Тим більше, у зірки дев’яностих зараз є величезна армія відданих фанатів.

Популярне

Схожі статті

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.

Таємнича Клавдія Петрівна показалася на концерті в Артема Пивоварова та в його кліпі: як виглядає співачка

Зірка TikTok Клавдія Петрівна здобула шалену популярність, оскільки записує пісні й знімає кліпи, не показуючи свого обличчя. До ажіотажу довкола особи виконавиці доклав руку й Артем Пивоваров.

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.