Доспівав: Ізраїль ввів санкції проти Філіпа Кіркорова і Миколи Баскова (відео)

Кіркоров, Басков, Буйнов і деякі інші російські артисти потрапили в неприємний політичний скандал за підтримку режиму Лукашенка.

Тиждень тому в Мережі з’явився кліп “Артисты за мир – Любимую не отдают”, в якому білоруські та російські співаки висловили свою підтримку президенту Олександру Лукашенку. Ролик на своєму ютуб-каналі виставила група “Аура”. Всього за кілька днів відео набрало майже мільйон переглядів (відео в кінці статті).

Нагадаємо, що фразу “Любимую не отдают” сказав Лукашенко 4 серпня в зверненні до народу під час масових протестів у Білорусі після виборів, які люди вважають сфальсифікованими.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

І паралельно розгорівся великий скандал. Демократично налаштовані користувачі ополчилися на учасників кліпу за підтримку диктатора. Найбільше дісталося Миколі Баскову і Філіпу Кіркорову.

Інстаграм Баскова так захейтили білоруси, що він не витримав і почав виправдовуватися. За це Філіп Кіркоров обізвав його божевільним. Мовляв, чого перед плебсом виправдовуватися – що хочемо, те й робимо.

Філіп Кіркоров Микола Басков
Філіп Кіркоров Микола Басков

Але справа цим не обмежилася. В Ізраїлі піднялася хвиля протестів. В результаті ізраїльська радіостанція “Краще радіо” та інші, які крутять російськомовну музику, зайняли категоричну позицію – вони оголосили бойкот усім учасникам кліпу.

Підтримка кривавого диктатора, влада якого тримається тільки на страху і насильстві, – ганьба для артиста і музиканта. З цього моменту ми виключаємо з нашого ефіру пісні цих лизоблюдів. Це той мінімум, який ми можемо зробити для волелюбного народу Білорусі

У заяві також сказано, що про білорусів ще зрозуміти можна, то про що співають росіяни – незрозуміло. Відтепер пісні Кіркорова, Баскова, Буйнова, Діани Гурцькой, Аніти Цой, Дениса Майданова, Наталії Москвіною в Ізраїлі звучати не будуть. А це – мінус в бюджетах артистів, адже їм йдуть відрахування від цього.

Більш того, вони звернулися в МЗС з вимогою зробити цих артистів персонами нон грата.

Ось той самий ролик:

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.