Біблійні повчальні притчі: про що говорить Ісус в своїй притчі про наполегливу вдову?

Річ у тому, що причина наполегливості не в тому, щоб ви весь час нагадували Богу і просили його про щось, а в тому, що Бог бачить вашу віру в Нього.

Коли Ісус вчить своїх учнів він використовує притчі. Цим він передає їм свої фундаментальні вчення.

У притчі укладена одна історія, в якій присутні, як правило, прості звичайні люди. Вона запам’ятовується і в кожної притчі міститься окреме послання від Ісуса.

В притчах Ісуса багато дивного і парадоксального. Вони прості і їх легко запам’ятати. Це було потрібно, щоб вони могли вижити в усній традиції. Потім ці притчі Ісуса будуть записані через кілька років.

Притча про наполегливу вдові

Луки 18: 1-17

Ця притча оповідає учням Ісуса, що ніколи ні в яких ситуаціях не потрібно здаватися.
Так в одному місті був суддя, він був дуже строгий і його всі боялися. До того ж він іноді не завжди правильно виносив вироки.

Як вирішить суддя?

У тому ж місті проживала вдова, яка прийшла до нього за захистом і щоб суддя вирішив все по справедливості.
Суддя не хотів її навіть вислухати.

Але жінка приходила до нього багато разів з однієї та тієї ж проханням.
Через час судді набридла вона і до того ж він дивувався її наполегливості. І суддя пішов їй назустріч і розв’язав її проблему.

Ісус таким чином показує, що потрібно бути наполегливим і Господь допоможе і людина доб’ється справедливості навіть у неправедного судді, як домоглася своєї справедливості вдова.

Водночас Ісус ставить питання: “Коли прийде Син Людський, чи знайде він віру на землі?”

Як правильно зрозуміти для себе цю притчу?

Річ у тому, що причина наполегливості не в тому, щоб ви весь час нагадували Богу і просили його про щось.

А в тому, що Бог бачить вашу віру в Нього і в те, що Він вам допоможе.
Вірте, коли просите і моліться.
Ніколи не здавайтеся!

Так, по вірі вам буде!

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.