Дитинство Ісуса: відсутні роки?

Ми можемо бути впевнені в тому, що юність Ісуса служила для виконання важливої частини Його служіння.

Євангеліє (Матвій, Марк, Лука та Іоанн) мало що говорять нам про дитинство Ісуса. Ми знаємо тільки кілька подій: втеча сім’ї в Єгипет (Матвія 2:14) і повернення до Назарету (Матвія 2:23; Луки 2:39); Його зростаюча мудрість (Луки 2: 40-52); і Його відвідування Храму в Єрусалимі в 12 років і послух Його батькам (Луки 2: 41-51).

 ""

Слід зазначити, що подальші розповіді про дитинство Христа були включені в так звані апокрифічні Євангелія, написані набагато пізніше тими, хто намагається заповнити «прогалини». Проте, ці «Євангелія» представляють похмурого дитини, який використовує чудеса для розваги, а не для виконання волі Бога. Жоден з цих атрибутів не відповідає характеру Христа.

Дитинство Ісуса

У той час як справжні деталі дитинства Ісуса нечисленні, ми можемо багато чому навчитися у країни і області його юності: Ізраїлю і Галілеї. У той час як Єрусалим підкреслював складне і заплутане вивчення Старого Завіту і навчань рабинів, відстань Галілеї від міста дало трохи більш м’який підхід, в якому мало поважали законничество. З цієї причини і з-за відмінностей в діалектах галілеяни часто вважалися неосвіченими. «Галилеянин-Дурень!» стало загальним виразом.

Можна очікувати, що Ісус виріс в атмосфері, просоченою навчаннями і словами Старого Завіту. Він також, ймовірно, відвідував єврейську школу до шести років, оскільки вони були поширені навіть у віддалених районах.

Крім того, зміст Його притч і навчань може вказувати на повсякденні пам’ятки Його юності: пастухи з вівцями, святкування шлюбних вечірок, лисиці в своїх корівниках, податківці у дверей, вдови на роботі, які шукають загублені монети, пекарі в середина замішування хліба і бідняки на вулиці.

 ""

Ми можемо бути впевнені в тому, що юність Ісуса служила для виконання важливої частини Його служіння. Тобто, хоча і повністю Бог, Він виріс, як і будь-яка людина.

Що Біблія говорить про дитинство Ісуса?

Біблія мало говорить про дитинство Ісуса, тому що вона фокусується на його словах і його діях за задумом. Наприклад, Іван говорить нам, що Ісус зробив ще багато речей, вони записані так, що ви можете знати, ким він був і по вірі, маючи віру у вічне життя.

 ""

Зосередився він на дитинстві, чесно кажучи, це не те, коли його служіння дійсно почалося. У другому розділі Іоанна говориться, що перше з його чудес було повнолітнім на весіллі Кани Галілейської. У той час як у нас є звіт Луки про нього в храмі, коли він був дитиною, просто розуміючи, що він росте, сповнений благодаті й істини, Біблія дійсно хотіла зосередитися на причини, по якій він прийшов на землю, а не просто на стадії дорослішання але слова і діла Ісуса і призвели до його часу на хресті.

Насправді, у нас, навіть в дорослому віці, дуже мало про життя Ісуса, але у нас є те, що, на думку Бога, було досить для того, щоб ми дійсно зрозуміли, хто він і чому він прийшов на землю.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.