Чоловік сказав, що такого борща йому навіть мама не готувала: моя ходова бурякова “зажарка”. Не як у всіх

Щоб борщ був насичено червоним, ароматним та смачним, треба дотримуватись правил приготування бурякової засмажки. Це не складно, а результат порадує.

Часто господині стикаються з проблемою, що борщ втрачає свій колір. Виправити цей недолік можна, знаючи деякі хитрощі приготування буряка для заправки першої страви.

Як зробити борщ насичено червоним

В ідеалі буряк треба готувати окремо, без одночасного пасерування з цибулею та морквою, лише після роздільного приготування всі ці овочі можна з’єднати в засмажку.

Буряк потрібно не смажити, а саме тушкувати. Неважливо, в якому вигляді – нарублений соломкою чи натертий на тертці, хоча в першому варіанті він віддає менше соку і краще зберігає колір. Якщо будете просто пасерувати буряк, він стане сухим і темним. Тушкувати його можна в олії або з парою ложок бульйону, щоб рідина ледь покрила буряк.

Кулінари розповіли, як зробити вдалу бурякову засмажку в борщ
Кулінари розповіли, як зробити вдалу бурякову засмажку в борщ

Готувати овоч для борщу треба під кришкою 7-10 хвилин до розм’якшення. У результаті вийде щось схоже на соус, а не сухенькі шматочки буряка в олії, як це роблять часто для зажарки.

Важливо додавати томат, але не в борщ, а якраз до буряків. У томатів є кислота, яка рятує буряковий колір. При термообробці пігмент розщеплюється і маса стає бурою, щоб цього не відбувалося, за 5 хвилин до зняття засмажки з вогню додавайте в неї томат. Неважливо, свіжий чи томатну пасту. А якщо у вас є домашній томатний сік, в якому не вистачає кислинки, допоможуть пара ложок розсолу з квашених огірків або помідорів чи навіть скибочка лимону.

Остання хитрість – борщ без цукру, як без солі. Коли тушкується буряк на засмажку, обов’язково треба додати цукор, приблизно всередині приготування разом з томатом. Цукор не тільки для смаку, він не тільки збалансує кислоту томату, він ще сприяє збереженню яскравого кольору борщу.

Кулінари розповіли, як зробити вдалу бурякову засмажку в борщ

Також до буряків можна додати і лавровий лист, і пару горошин чорного перцю, не в сам борщ і бульйон, а саме в зажарку. В олії при пасеруванні спеції та прянощі розкривають свій смак краще та яскравіше.

В якому порядку додавати овочі в борщ

Спочатку в бульйон додають картоплю, потім капусту, а коли вона майже готова, то можна додавати заправку – морква з цибулею і бурякова засмажка. Все це разом не треба варити довго, 5 хвилин вистачить. За цей час буряк не встигне втратити колір, а капуста буде готова.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.