7 січня – Різдво Христове. Що не можна робити в цей день: прикмети і традиції

7 січня на Різдво ми святкуємо народження Ісуса і прихід нашого Спасителя. Серед православних досі існує традиція вдягати в цей день новий одяг.

Майже 2000 років тому дівчину з міста Назарет, на ім’я Марія відвідав ангел, на ім’я Гавриїл. Гавриїл сказав єврейці, що у неї буде син, на ім’я Ісус, і що він буде Сином Божим. У цей час Марія була заручена зі своїм майбутнім чоловіком Йосипом.

Коли сказали Йосипові, він був ображений і збитий з пантелику, тому що не повірив Марії. Ангел Гавриїл відвідав Йосипа і сказав йому, що Марія буде вагітна від Господа і що у неї буде син, на ім’я Ісус, який врятує людей від їх гріхів.

Марії і Йосипу довелося їхати до Віфлеєму через наказ римського імператора провести перепис або облік всіх людей в їх рідному місті. Після кількох днів подорожі вагітної на віслюку Марія з Йосипом прибули до Віфлеєма, і їм сказали, що їм ніде зупинитися. Готелі були повні.

Побачивши, що Марія повинна бути в будь-який момент, власник готелю сказав Йосипу, що вони можуть залишитися в його стайні.

Марія і Йосип розташувалися на сіні в хліві зі сплячими тваринами. У Марії почалися перейми, і в хліві народився Ісус. Єдине місце для відпочинку сплячу дитину, швидше за все, було в годівниці для тварин, відомої як годівниця.

В цей час ангел з’явився пастухам, які спостерігали за своїми стадами на полях поблизу Віфлеєма. Ангел розповів їм благу звістку про народження Спасителя і Месію Ісуса Христа. Пастухи негайно пішли шукати немовляти Ісуса, якого ангели сказали їм, що вони знайдуть сплячим в яслах.

 "" Через деякий час троє мудреців, також відомих як волхви, побачили на тому небі яскраву зірку, яка височіла над місцем, де народився Ісус.

Троє мудреців вирушили з далекої східної країни, щоб знайти нового короля. Під час подорожі мудреців Ірод, цар юдейський, зустрівся з мудрецями та сказав їм повернутися і повідомити йому, де був цар-немовля, щоб він міг піти та поклонитися йому.

Мудреці продовжили шлях до Віфлеєму і знайшли Ісуса прямо там, де вказувала зірка. Вони стали на коліна і вклонилися Спасителю і піднесли Йому дари золота, ладану і смирни.

Потім вони вирушили додому іншим шляхом, знаючи, що цар Ірод не збирався поклонятися Ісусу, а планував вбити немовля.

7 січня на Різдво ми святкуємо народження Ісуса і прихід нашого Спасителя.

Що не можна робити

Вважається, що в Різдво не можна займатися прибиранням і всякими господарськими справами. Цей день створений для спокою і радості.

Серед православних досі існує традиція вдягати в цей день тільки новий одяг.

Прикмети

Існують і різні народні прикмети на погоду.

Так, кажуть, що якщо на Різдво йде сніг, то він обіцяє сприятливий рік.

Якщо в цей день бушує сильна заметіль, значить, весна буде ранньою, а дерева завчасно покриються листям.

Крім того, вважається, що тепла погода в Різдво – до холодної весни.

Популярне

Схожі статті

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.