Шарувате печиво без яєць і розпушувача – “Наполеон”: ніжне і дуже смачне, а готується швидко

Шарувате печиво "Наполеон" виходить ніжним, повітряним і смачним. Для приготування випічки до чаю знадобиться усього п'ять найпростіших продуктів.

Продукти:

  • Борошно – 220 г
  • Охолоджене вершкове масло – 170 г
  • Крижана вода – 70 мл
  • Оцет 9% – 0.5 ст. л.
  • Цукор – 110 г

Приготування

Пшеничне борошно просіяти. Холодне вершкове масло нарізати кубиками, потім з’єднати з борошном. Перетерти руками до однорідної дрібної крихти. Щоб масло не розтануло від теплоти рук, це потрібно робити швидко.

Крижану воду змішати з оцтом, а потім поступово з’єднати з крихтою. Вливати порціями і замішувати тісто. Воно повинно вийти м’яким і нелипким. Тісто перекласти в пакет, покласти в холодильник на 40 хвилин.

Далі тісто треба розкачати в пласт товщиною близько 5 мм, посипати цукром, скласти навпіл. Потім злегка розкачати качалкою і знову скласти навпіл. Зверху присипати борошном і знову розкачати в тонкий пласт товщиною 5 мм. Так зробити ще 2 рази.

Після останнього, третього, раза тісто треба розкачати в прямокутний пласт товщиною 8 мм. Розрізати спочатку на смужки, па потім за допомогою фігурного або звичайного ножа на трикутники.

1

 ""

2  ""

Печиво перекласти на деко, яке потрібно застелити пергаментним папером. Випікати в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 15 хвилин.

Покроковий рецепт приготування печива Наполеон дивіться у короткому відео.

Печенье можно посыпать сахарной пудрой
Печиво можна посипати цукровою пудрою

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.