Фініки, сир з цвіллю і панчетта полента – здивуєте своїх гостей!

Подавайте ці фініки, сир з цвіллю і поленти панчетта як канапе на вечірці. Спробуйте вегетаріанську закуску, використовуючи подрібнені смажені горіхи.

Інгредієнти

8 тонких скибочок панчетти, розрізаних навпіл
1 столова ложка оливкової олії, плюс трохи для банки та для чищення
500 мл овочевого бульйону з 2 чайних ложок бульйонного порошку
100 г полента швидкого приготування
1 чайна ложка дрібно нарізаного розмарину
25 г пармезану (за бажанням)
120 г вершкового, але гострого блакитного сиру, такого як Святий Агур або горгонзола
8 великих фініків меджул без кісточок, розрізаних навпіл
жменю молодого листя шпинату (вам знадобиться 32 листи)
гранатова патока, скропити

Фініки

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. На деку помістіть один шар Рашеру pancetta між двома шматками пергаменту, потім застелить його другим листом (це запобіжить утворенню складок під час приготування). Випікайте 10-15 хвилин, поки жир не стане хрустким і золотистим. Промокніть кухонним папером, щоб ввібрати зайвий жир. Панчетту можна приготувати на день вперед і охолодити. Розігрійте перед подачею на стіл.

Крок 2
Змастіть маслом круглу форму 20 см. Відварити бульйон в каструлі, потім повільно додати поленту і варити на повільному вогні 5 хвилин, збиваючи, до загусання та однорідності. Додайте 1 столову ложку масла, розмарину і пармезану, якщо використовуєте, і приправте. Викладіть суміш ложкою в форму, вирівняйте верх, потім поставте в холодильник мінімум на 1 годину або поки не стане дуже твердим.

Крок 3
Коли будете готові до вживання, нагрійте сковороду або сковороду з антипригарним покриттям до гарячого стану. Розріжте готову поленту на 16 часточок, змастіть невеликою кількістю масла, потім готуйте за 4 хв з кожного боку або до золотистого кольору і відмітини. Перекладіть на тарілку сервування або дошку. Поленту можна розкласти на решітці на день вперед. Розігрійте його в гарячій духовці протягом декількох хвилин перед подачею на стіл.

Крок 4
Тим часом за допомогою ножа для столового набору проткніть приблизно 1 чайну ложку сиру в середину кожної половинки фініки. Протягніть коктейльну паличку в кожен фарширований фінік, потім додайте шматочок панчетти, два листи шпинату і шматочок гарячої поленти. Перед подачею збризніть невеликою кількістю гранатової патоки.

Популярне

Схожі статті

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.