5 причин, чому слід додавати оцет під час прання

Як і харчова сода, білий оцет відмінно підходить для прання. Чому? Читайте далі.

1) Білий оцет доглядає за пральною машиною

Білий оцет використовується для очищення пральної машини і видалення накипу. Використовуваний в рамках регулярного технічного обслуговування, він не тільки розчиняє відкладення накипу, але і для усунення неприємних запахів в барабані, які можуть вплинути на білизну при пранні. Час від часу не забувайте запускати прилад порожнім після наповнення його пляшкою оцту для повного видалення накипу.

2) Для дезінфекції білизни

З дезінфекцією відмінно справляється хлорка, але вона знебарвлює речі, що обмежує коло її використання. На щастя, ви також можете додати в машинку білий оцет, оскільки він володіє природною дезінфікуючуєю дією.

3) Для пом’якшення білизни

Подібно комерційним миючим засобам з пом’якшувальним ефектом, він допоможе нейтралізувати сліди вапна у воді для прання, це пом’якшить білизну. Для цього просто додайте 250 мл оцту в пом’якшувач тканин чи в бак для полоскання, і у вас більше ніколи не буде проблем з грубою білизною. Крім того, кондиціонер погіршує поглинаючу здатність рушників. З оцтом цієї проблеми не буде.

4) Повернути сяйво білого

Можна додати оцет в білизну або безпосередньо в машинку, щоб відбілити білизну і зберегти білий блиск! Крім того, ви можете повернути своєму білому одягу блиск, змочивши його в оцтовій воді. Для цього просто закип’ятіть 250 мл оцту в 1 літрі води і дайте білизни увібрати цю рідину, перш ніж прати в машині.

5) Оцет в машині для збереження кольору і дезодорування білизни

Щоб новий одяг не вицвітав при пранні, ви можете замочити його в тазі з водою з однією чашкою оцту, а інший – з великою або дрібною сіллю на годину або дві, а потім обполоснути холодною водою. Це допомагає запобігти проблемам зі знебарвленням. Однак просте додавання оцту при кожному машинному пранні також допоможе зберегти й оживити колір. Крім того, це також дозволить дезодорувати одяг.

Оцет для прання
Оцет для прання

Популярне

Схожі статті

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.