Плюси і мінуси твердого шампуню

Твердий шампунь - це косметичний продукт, який набирає популярність. Економічний, екологічний і дійсно практичний, він представляє альтернативу звичайним шампуням.

Що таке твердий шампунь?

Твердий шампунь є натуральним косметичним продуктом, на відміну від класичного шампуню, який продається в рідкому вигляді у флаконах (найчастіше пластикових), він твердий і сухий, як мило. Для використання йогодосить змочити і натерти, щоб спінилося.

Різні типи твердих шампунів

В основному є два типи твердих шампунів: шампунь з милом і твердий шампунь на основі м’яких поверхнево-активних речовин. Таким чином, перший відноситься до холодного омиленного мила, в яке додані глини або рослинні порошки, які підходять для миття волосся. Другий тип твердого шампуню найбільш поширений на ринку органічної косметики. На відміну від шампуню-мила, в якому використовується омилення олії, твердий шампунь зроблений з поверхнево-активних речовин рослинного походження. Поверхнево-активна речовина являє собою вспінюючий агент, що часто отримується з кокосового масла і складних ефірів жирних кислот кокосового масла.

Які переваги твердого шампуню?

Якщо все більше і більше споживачів звертаються до твердих шампунів, це не випадково. Дійсно, цей косметичний засіб має велику кількість переваг перед звичайними рідкими шампунями. Тому нам подобається твердий шампунь, тому що він:

  • Екологічний: з одного боку, він складається з натуральних інгредієнтів, які не шкідливі для планети, а з іншого боку, він не загорнутий в пластик. Компактний і упакований в картонну упаковку або навіть продається оптом без упаковки, він ідеально підходить для вашого підходу без відходів.
  • Здоровий: це дійсно здорово для планети, але також і для вашого здоров’я. Твердий шампунь розроблений з натуральних інгредієнтів і володіє не подразнюючими миючими властивостями.
  • Практичність: компактний розмір і суха текстура дозволяють носити з собою всюди.
  • Економічність: краще споживання не обов’язково означає більш дороге споживання. Хоча ціна покупки трохи вище, ніж у рідкого шампуню, один твердий шампунь зазвичай еквівалентний двом або трьом пляшкам звичайного шампуню. Для досягнення більш задовільного результату вам потрібно менше продукту.

Недоліки

  • За своєю твердою природою вони містять більш високу частку поверхнево-активних речовин, які в довгостроковій перспективі можуть викликати подразнення або сушити шкіру голови. Крім того, які б вони не були хороші, краще не використовувати тільки твердий шампунь для догляду за волоссям. Однак правильний вибір інгредієнтів дозволяє максимально обмежити цю проблему, пов’язану з поверхнево-активними речовинами.
  • Необхідно стежити за тим, щоб він не перебував у воді, інакше шампунь буде витрачений даремно. У деяких випадках це більш-менш практично.
Твердий шампунь
Твердий шампунь

Популярне

Схожі статті

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.

Перескочила з 52 розміру на 44-й: салат французьких циган. Такі інгредієнти, що можна їсти навіть на ніч

Всього з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачний, свіжий та соковитий салат. Крім того, він дуже легкий і точно не нашкодить вашій фігурі.