Як можна використовувати шкірку від фруктів: корисні лайфхаки

Не поспішайте викидати шкірку від фруктів в смітник. Є ще багато варіантів її використання. Що можна зробити зі шкірки від фруктів - читайте далі.

Натерти взуття банановою шкіркою

Потріть внутрішньою поверхнею шкірки банана потерте взуття або листя тьмяних кімнатних рослин, а потім протріть тканиною. Це може допомогти очистити ваше взуття або зміцнити вашу рослину, тому що банани багаті калієм – ключовим інгредієнтом крему для взуття і бажаною живильною речовиною для рослин.

Очистити чайник від накипу

Щоб видалити вапняний наліт, який накопичується в чайниках, наповніть чайник водою з жменею лимонної цедри. Потім доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти 1 годину. Все викинути і добре промити

Пофарбувати тканину

Шкірка граната відмінно підходить для фарбування тканин. Використовуйте ємність з нержавіючої сталі, досить велику, щоб вмістити всю тканину. Залийте гарячою водою і додайте шкірку. Залиште на ніч. На наступний день обережно перемішайте воду і шкірку, потім видаліть шкірку. Покладіть в цю суміш вологу тканину. Гасити на повільному вогні 1 годину. Дайте охолонути на ніч. На наступний день зніміть тканину і змийте холодною водою. Не забудьте прати тканину, пофарбовану в схожі кольори.

Нетоксичний очищуючий спрей своїми руками

Щоб вийшов чудовий натуральний очищувач, просто киньте апельсинові кірки в банку з кришкою і залийте білим оцтом. Залиште його в холодильнику на кілька тижнів, час від часу струшуючи. Перелийте в розпилювач, струсіть і використовуйте для очищення поверхонь, підлог і вікон.

Зробити свічку, яка буде довго горіти

Обріжте шкірку апельсина, щоб вийшла чашка, і залиште центральну серцевину стебла недоторканою. Наповніть чашку оливковою олією до рівня трохи нижче верхівки стебла, запаліть і насолоджуйтеся прекрасним ароматом!

Використовуємо шкірку від фруктів
Використовуємо шкірку від фруктів

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.