Великодній декор та прикраси на Великдень: готуємося заздалегідь до головного релігійного дня року

У багатьох культурах по всьому світу крашанки є символом нового життя, родючості і відродження.

Яскраво оформлені великодні яйця, катання яєць і полювання за яйцями стали неодмінною частиною святкування Великодня.

У багатьох культурах по всьому світу крашанки є символом нового життя, родючості та відродження. Протягом тисячоліть, крашанки, розфарбування їх в іранців та інших народностей робилася на Навруз, іранський Новий рік, що припадає на весняне рівнодення.

 "В "
Великодній декор

Деякі стверджують, що великодні яйця мають язичницьке коріння. Інші констатують, що до того, як християни святкували воскресіння Ісуса, стародавні язичники в Європі спостерігали весняне рівнодення як повернення бога сонця – відродження світла і вихід з мізерної зими. Деякі також вказують на преподобного Біді, англійського ченця, який написав першу історію християнства в Англії, як доказ зв’язку з цим. Біді стверджував, що навіть слово Пасха походить від язичницької богині родючості, на ім’я Еостре в англійській і німецькій культурах. Вчені з того часу відзначили, що немає ніяких свідоцтв існування такої богині за межами писань Біди. Крім того, в більшості інших мов слово для позначення Пасхи – Pascua іспанською мовою і Pasques французькою мовою, наприклад, – походить від грецького і латинського Pascha або Pasch, що позначає Великдень.

 "В "
Крашанки

Для християн крашанки символізують воскресіння Ісуса Христа. Великодні яйця, розфарбування їх – є неодмінною умовою та улюбленою традицією в православних і східнокатолицьких церквах, де яйця фарбують в червоний колір, щоб представити кров Ісуса Христа, пролиту на хресті. Крашанки освячує священник в кінці пасхального пильнування.

 "В "
Великодній декор

Тверда шкаралупа яйця представляє запечатану гробницю Христа, а розкол шкаралупи представляє воскресіння Ісуса з мертвих. Більш того, історично християни утримувалися від вживання яєць і м’яса під час Великого посту, і Великдень був першим шансом з’їсти яйця після тривалого періоду утримання.

 "В "
Крашанки

Великодні яйця мають ще одну давню традицію – полювання за ними, як і перекочування яєць. Полювання за яйцями матє в собі ховання яєць на вулиці, щоб діти могли бігати та знаходити їх пасхальним вранці. Яйця ховають за каменем, як символічна реконструкція відкочування каменю від труни Христа.

 "В "
Великодній декор

Великодній декор – прикрашати пасхальну неділю повинно бути легко, весело і з передчуттям очікування свята, а не складна робота, якій ви боїтеся. Тому, щоб надихнути вас, ми зібрали наші найулюбленіші ідеї прикрас на Великдень 2021.

 "В "
Крашанки

Великдень 2021 католицька і православна буде 4 квітня і 2 травня відповідно. Тому потрібно до неї ґрунтовно підготуватися.

 "В "
Великодній декор

Ці суперпрості, проєкти зроблять ваш будинок красивим в пастельних тонах всього за годину. Веселі великодні кольору, свіжі весняні квіти та милі великодні вироби рясніють тут, поряд з формами кроликів. Великодній декор, в тому числі та крашанки, звичайно повинні бути присутніми на Великдень 2021. Більш того, ви будете раді дізнатися, що багато хто з цих ідей зроблені своїми руками можуть служити відмінними великодніми подарунками.

Якщо ви шукали щось додаткове, щоб покласти в великодні кошики ваших малюків або взяти з собою на сімейний великодній обід.

 "В "
Великодній декор

З’єднайте мох і штучні топіарії один раз, і вони рік за роком будуть займати почесне місце на камінній полиці. А букет тюльпанів з тканини ніколи не зів’яне.

Великдень 2021 католицький і православний і великодній декор, не обійдуться без розфарбованих яєць. Великодні яйця повинні обов’язково бути присутнім на цьому святі.

 "В "
Крашанки

Але наші улюблені аспекти цих кумедних проєктів – це те, наскільки крашанки підходять для дітей. Навіть складніші варіанти на свято – Великдень 2021, від гірлянд у вигляді кроликів до вуличних великодніх прикрас для вашого ґанку і декількох ідей прикраси пасхальних яєць – можна зробити разом з вашими дітьми.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.