Притчі Ісуса. Притчі про прихований скарб і перлину

Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі.

Уривок: від Матвія 13: 44-46.

Аудиторія: Великий натовп

Контекст: Ісус вчить біля озера

Ключовий вірш: «Царство Небесне подібне до скарбу, прихованого в поле. Коли людина знайшла його, він знову заховав його, а потім в радості своєї то йде, і все, що у нього було, і купив то поле. І знову Царство Небесне є як купець, який шукає прекрасний перли. Коли він знайшов один дуже цінний перли, він пішов, продав все, що у нього було, і купив його ». (Матвія 13: 44-46)

Ці дві притчі поділяють одну і ту ж точку зору. Вони висловлюють цінність Царства Божого, показуючи, від чого ми повинні бути готові відмовитися, щоб знайти його. В обох цих казках царство зображується досить цінним, щоб виправдати відмову від усього, щоб заволодіти ним.

Щоб ближче познайомитися з цими притчами, прочитайте статтю «Про що говорять притчі про захований скарб і перлину?»

Про що говорять притчі про прихований скарб і перлину?

Матвій поєднує у своєму Євангелії безліч притч Ісуса. У главі 13 від Матвія ми знаходимо вісім притч. Вони починаються розповіддю про сіяча і закінчуються розповіддю про рибальської мережі. Серед усіх цих притч Ісус опускає пару притч на схожі теми:

«Царство Небесне подібне до скарбу, захованого в полі. Коли людина знайшла його, він знову заховав його, а потім у своїй радості то йде, і все, що у нього було, і купив то поле.

 ""

«І знову Царство Небесне подібне до купця, що шукає прекрасного перлів. Коли він знайшов один дуже цінний перли, він йде, і все, що у нього було, і купив його »(Матвія 13: 44-46).

Що таке Царство Небесне?

Здебільшого Царство Небесне і Царство Боже – це два терміни, які використовуються в Євангеліях як синоніми. Ці терміни лежать в основі вчення Ісуса. Коли Він з’являється на сцені, це означає, що наблизилось Царство Небесне (Матвія 3: 2).

Ви також знайдете, що Ісус робить багато інших заяв про Царство Небесне / Бога, включаючи:

«Царство Боже спіткало вас» (Матвія 12: 28-б).

«Я дам вам ключі Царства Небесного» (Матвія 16: 19-а).

«Істинно кажу вам: якщо ви не змінитеся і не вподібнитеся маленьким дітям, ви ніколи не ввійдете в Царство Небесне» (Матвія 18: 3).

«Царство Боже серед вас [або ‘всередині вас ‘]» (Луки 17: 21-б).

Це царство є місце, де править Бог. На відміну від мирських царств, де сатанинське і людський вплив змагаються за владу, в Царстві Небесному править тільки Бог. І Його царство – це одночасно реальність сьогодення і майбутнє очікування.

У якийсь момент в майбутньому Царство Небесне стане буквальним володінням Христа. Тим часом царство існує в серцях кожного, хто поклоняється Христу як Господу. Ми з нетерпінням чекаємо славної реальності, в якій послідовники Ісуса будуть жити в Царстві Небесному, але поки Царство живе всередині нас.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.