Діти цифрового покоління: а що ви знаєте про свої підлітків – поколінні Z

В даний час більшість підлітків вважають за краще проводити весь свій вільний час в соціальних мережах. Вони почали раніше закохуватися, прагнуть жити дорослим, самостійним життям і мають проблеми не тільки із зором, але і з серцем, страждають викривленням постави.

На одному відомому російському телеканалі вийшла спеціальна програма, яка розповідає про те, чим сьогоднішні школярі захоплені, які у них мрії, як вони закохуються. Через що вони починають втрачати здоров’я, чим займаються в таємниці від батьків.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Тільки 10% дітей – здорові

Фахівці ретельно вивчили тему здоров’я сучасних школярів. І результати досліджень були опубліковані публіці, виявилося, що найпоширенішими захворюваннями, якими страждають школярі, є:

  • короткозорість;
  • сколіоз;
  • зайва вага.
Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Згідно зі статистикою, поки діти вчаться в школі, вони крім знань заробляють різні серцеві захворювання, судини потовщуються. Велика частина старшокласників страждають від зайвої ваги. Крім цього, у всіх школярів виявилися серйозні проблеми зі спиною. А ще – з концентрацією уваги.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Існуючі шкільні спортивні нормативи діти вже не в змозі виконати, як їх однолітки минулих років.

Взагалі, здорові учні є, але їх одиниці – всього 10% від загальної кількості учнів, а проблеми із зором виникають у кожного 5 учня.

Для того, щоб не почалися проблеми, батьки повинні ретельно стежити за здоров’ям підлітка, і реагувати на скарги дитини. Мало хто знає, що найголовнішими симптомом погіршення зору є часта нудота і регулярний головний біль.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Лікарі-ортопеди спостерігають асиметрію в плечах у багатьох школярів. Вся справа в тому, що більшість сучасних школярів не носять портфелі на обох плечах, а тільки на одному. А викривлення постави відбувається в зв’язку з тим, що підліток часто сидить за гаджетами. Крім цього, на превеликий жаль, практично всі школярі є малоактивними. В даний час дуже мало дітей гуляють на вулиці, займаються спортом, плаванням.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Але фахівці стверджують, що саме в шкільні роки можна поліпшити здоров’я дитини. Головне – вчасно помітити наявні симптоми і звернеться до лікаря.

Чим цікавляться підлітки

Інший сюжет програми був у тому, щоб зрозуміти психологію сучасних дітей. Журналістка провела з підлітками кілька днів і зробила відповідні висновки. Виявилося, що діти практично не читають, їм подобається танцювати, слухати сучасну музику. Підлітка дуже залежні від соціальних мереж, і після школи хочуть стати лікарями, юристами або блогерами.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

У дослідженні брала відомий блогер і понад 1800 підлітків від 14 до 17 років, які відповідали на питання у віртуальній анкеті.

Згідно з результатами дослідження, більша половина дітей танцює, менше 20% займаються спортом, малюванням або музикою. І тільки 1% підлітків любить читати.

Якщо у підлітка є вільний час, то вони негайно заходять в соціальні мережі. І більше 50% підлітків вважає саме соцмережі своєю головною проблемою.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Крім цього, головними звичками є також і нерозуміння батьків і різні шкідливі звички. На щастя, тільки 14% підлітків вважають своїх батьків поганими, у інших хлопців відносини з батьками чудове.

Перші відносини

Звичайно, з появою першого кохання у багатьох підлітків починаються непорозуміння з власними батьками. Але чи варто, турбується батькам про перше кохання їхньої дитини?

В даний час зараз дуже сучасні діти, і про любов можна почути не тільки від старшокласника, але і від учня початкової школи. Ще не так давно любов виявлялася в листування на уроці, смикання за кіски, написах на асфальті. Зараз же все вимірюється в лайок. Діти зараз просто обговорюють своє особисте життя в мережі, і вважають це нормальним.

Анонімна анкета дала вражаючі результати: 8-річна дівчинка зізналася, що зараз закохана в свого однокласника. Інша ж заявила, що в свої 10 років вона вже цілувалася. На думку психологів панікувати не варто, кожна людина повинна усвідомити любов в належний йому час. І справа далеко не в інтелекті, просто у сучасного покоління статеве дозрівання трапляється набагато раніше. Приблизний вік початку – 8 років, а повністю сформоване тіло – до 14 років.

Діти цифрового покоління
Діти цифрового покоління

Згідно зі статистикою, багато підлітків починають жити інтимним життям вже в 12 років. І відповіді на найважливіші питання діти шукають в мережі, соромлячись обговорити це з батьками, адже ті не зрозуміють і будуть лаятися.

Будьте відвертіше з власними дітьми і спокійно, без лайки пояснюйте їм все.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.