Медики назвали, як розпізнати діабет другого типу до смаку в роті: як знизити цукор в крові

Діабет другого типу - дуже підступна хвороба, так як тривалий час протікає безсимптомно.

Місяці і роки хворий на діабет другого типу може навіть не підозрювати про це. Лікарі вказали на одну ознаку діабету другого типу, до якого треба обов’язково поставитися уважно.

Ця ознака – поява металевого присмаку в роті. Підвищений рівень цукру в крові руйнівно діє на нервову систему і пошкоджує нервові закінчення. Ці патологічні процеси призводять до парагевзіі – порушення відчуття смаку.

Поява металевого присмаку в роті може бути викликано самими різними порушеннями в організмі. І виявити ці порушення може тільки лікар. Але треба знати, що присмак металу в роті може бути ознакою діабету другого типу і не зволікати з візитом в клініку.

Медики назвали спосіб знизити рівень цукру в крові – це здоровий спосіб життя, який складається з трьох компонентів.

Перший компонент здорового способу життя – правильне харчування. Необхідно виключити з раціону або хоча б звести до мінімуму швидкі вуглеводи, штучні добавки і консервовані продукти. Харчування має бути збалансованим за білками, жирами, вуглеводами з обов’язковим включенням овочів і фруктів.

Друге – треба відмовитися від шкідливих звичок, а саме – від куріння і вживання спиртного. Дуже важливо висипатися і уникати стресу. Хронічні стреси і депресії сприяють розвитку захворювання.

І третій вельми активний компонент боротьби з підвищеним рівнем цукру – фізична активність. Це і гімнастичні вправи в домашніх умовах, і щоденні прогулянки на свіжому повітрі, і посильна фізична робота. При фізичної активності знижується цукор крові, так як в м’язах витрачається глюкоза. Активний спосіб життя також підвищує стресостійкість організму.

Всі три чинники здорового способу життя призводять до нормалізації ваги. А саме нормалізацію ваги медики назвали найдешевшим способом зниження рівня цукру в крові.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.