Ох, як же мені це до вподоби! Ліниві пельмені без ліплення: роблю швидко, але виходять не гірше традиційних

Якщо ви любите пельмені, але не завжди маєте час чи бажання ліпити їх вручну, цей рецепт для вас! Ліниві пельмені — це чудова альтернатива, яка збереже ваш час, але подарує не менш смачний результат.

І хоча зараз можна придбати різноманітні пристрої, які полегшують ліплення улюблених виробів, цей спосіб є найшвидшим. Ніжні м’ясні кульки, покриті шаром тіста, варяться в окропі та виходять так само апетитними, як і традиційні пельмені.

Складники:

  • Фарш м’ясний на ваш смак — 500 г
  • Цибуля ріпчаста  — 2 штуки (250 г)
  • Сіль, мелений перець — до свого смаку
  • Яйце — 2 штуки
  •  Вода — 3 столові ложки
  • Сіль — для тіста
  • Борошно просіяне — для обкачування

Приготування

Ліниві пельмені без ліплення

Почніть з того, що додайте до фаршу подрібнену цибулю, сіль та мелений перець собі до смаку. Ретельно перемішайте, щоб він вийшов однорідним і з насиченим смаком, після чого сформуйте з нього невеликі кульки, розміром приблизно з волоський горіх. Це будуть майбутні “ліниві” пельмені.

Далі в окремій мисці збийте яйця з водою та дрібкою солі. Підготуйте борошно для обкачування.

Тепер кожну м’ясну кульку обкатайте в борошні, потім занурте в збите яйце. Повторіть цю процедуру чотири рази, чергуючи борошно і яйце. Цей процес створить щільне та ніжне покриття, яке нагадує тісто традиційних пельменів. Якщо ви не хочете вжити одразу всі заготівлі, то частину можна заморозити у морозильнику.

Закип’ятіть воду в каструлі, додайте сіль, лаврове листя, перець горошком, а потім  опустіть кульки у киплячу воду і варіть їх, як звичайні пельмені, приблизно 7-10 хвилин, до готовності. Кульки спочатку опустяться на дно, а потім піднімуться на поверхню, що буде сигналом їх готовності.

Готові ліниві пельмені можна подавати з розтопленим маслом, сметаною, або вашим улюбленим соусом. До свого смаку можна посипати свіжою зеленню або подрібненим часником.

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.