Це найкращий рецепт курячих ніжок у духовці! Так просто смачну вечерю я ще не готувала: до м’яса беру гарбуз

Куряче м'ясце з гарбузом виходить дуже яскравим, до того ж виглядає апетитно і є надзвичайно смачним. Не обов'язково брати ніжки. Можна застосовувати будь-які шматочки тушки.

Вам знадобиться:

  • 6 курячих ніжок;
  • 600 г гарбуза;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. зернистої гірчиці;
  • 10 г петрушки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Курячі гомілки, запечені з гарбузом

Щоб запекти курячі ніжки в духовці, можете використовувати додатково улюблені спеції. Або скористайтеся вже готовим набором для курки. Якщо у його складі є сіль, то можете більше не солити страву.

Гарбуз має бути гарного помаранчевого кольору зі щільною м’якушкою. Для святкового варіанта страви можете використати додатково чорнослив чи курагу. Перед початком роботи увімкніть духовку на 180 градусів, щоб прогрівалася.

Курячі гомілки, запечені з гарбузом

Курячі гомілки промийте та просушіть паперовим рушником. Перекладіть у мисочку. Посоліть, поперчіть, додайте гірчицю. Перемішайте і нехай маринуються пів години. Гарбуз вимийте. Зніміть шкуринку, виберіть насіння. Наріжте кубиками завбільшки близько 2х2 см.

Курячі гомілки, запечені з гарбузом

Обчистьте часник і дрібненько посічіть ножем. Вимиту петрушку теж наріжте. Вершкове масло дістаньте з холодильника. Відкладіть трішки для смаження курки, а решту наріжте на маленькі шматочки.

Викладіть кубики гарбуза у форму для запікання. Розкладіть шматочки масла. Посоліть. Випікайте 20 хвилин. За цей час 2-3 рази переверніть шматочки.

Курячі гомілки, запечені з гарбузом

Пательню поставте на вогонь. Влийте олію та шматочок вершкового масла, який відкладали. Коли розтопиться, додайте гомілки. Обсмажте з обох боків до золотавої скоринки.

Робіть це під кришкою, щоб зерна гірчиці не розліталися по всій кухні. Дістаньте гарбуз із духовки. Перекладіть туди обсмажені шматочки курки. Присипте зеленню та часником. Поверніть ще на 20 хвилин до духовки. Подавайте до столу у гарячому вигляді.

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.