Взяла моркву, горішки і родзинки: зробила супер-салат, який “улітає” на дієті, і діти ніс не воротять

Салат із моркви виходить дуже смачним. До того ж він дієтичний і дуже корисний для очей, які нині неабияк страждають від використання гаджетів. Вишуканості страві додають родзинки та горішки.

Вам знадобиться:

  • 1 велика морквина;
  • 2 волоських горіхи;
  • 20 г родзинок;
  • 1 ч.лож. меду;
  • 1 ст.лож. сметани.
Салат із моркви з родзинками та горішками

Під час приготування салату з моркви з родзинками та горішками можете сміливо замінити сметану на йогурт. Так страва вийде ще менш калорійною. А якщо за фігуру не турбуєтеся, тоді можете сміливо застосувати згущене молоко. У такому разі можна обійтися взагалі без меду.

Салат із моркви з родзинками та горішками

Родзинки промийте у кількох водах. Залийте окропом і залиште на 5 хвилин, щоб розпарилися. Потім воду злийте, а ягоди просушіть паперовим рушником. Моркву помийте під краном, обчистьте шкуринку. Натріть на середній тертушці.

Салат із моркви з родзинками та горішками

Обчищені волоські горіхи промийте та просушіть. Подрібніть ножем чи за допомогою блендера. Але не робіть порошок. Невеликі шматочки мають хрумтіти на зубах.

Перекладіть моркву у салатницю. Додайте родзинки та горіхи. Заправте медом і сметаною. Краще брати молочний продукт із високим відсотком жирності, щоб соус не розтікався. Перемішайте.

Салат із моркви з родзинками та горішками

Солодкий салат із моркви готовий. Можете подавати його до столу в цій же салатниці або перекласти на блюдо. Зверху прикрасьте шматочками горіхів та гілочкою петрушки. Якщо є час, обов’язково охолодіть страву. З холодильника смак буде приємнішим.

Як бачите, для приготування цього морквяного салату використовуються тільки корисні продукти, тож страва вийде не лише смачною, але й надзвичайно корисною, покращивши роботу зорового апарату, серцево-судинної системи, щитоподібної залози, кісткової системи.

Популярне

Схожі статті

“Запах Мукачева ні з чим не сплутаю”: Святослав Вакарчук показав себе у перші місяці життя з мамою

У Мукачево Святослав Вакарчук народився й провів перші 2 місяці життя. Попри це місто залишилося у щемких спогадах лідера гурту "Океану Ельзи". Що запам'яталося найбільше?

Білик, Руслані та Жураківській “пощастило” закохатися не в тих чоловіків: як потерпали у шлюбі з ревнивцями

Зазвичай ревнощі лише розпалюють кохання. Та іноді переходять усі межі. Саме з такими ревнивцями свого часу довелося зустрітися Руслані Лижичко, Ірині Білик та Олесі Жураківській.

Діти не успадкували мамину вроду: Даніель та 5-річна Софійка схожі на татусів, а не на Санту Дімопулос

З нагоди 5-річчя Софійки Санта Дімопулос підготувала відеоролик, де можемо побачити іменинницю з різних ракурсів. Одна біда – донька, як і син Даніель, не мають спільних рис із матусею.