8 грудня: який релігійне свято і що в цей день не можна робити, тому що гріх?

Зараз, також віруючі люди, як правило, дотримуються, тих традицій, які виробилися у наших предків століттями.

Віддання – це повернення та осмислення знову православними людьми церковного свята, через деякий час.

Історія свята

Церковний переказ свідчить, що коли Пресвятій Богородиці виповнилося 3 роки, вона з батьками пішла в храм в Єрусалимі, щоб посвятити Богу.
При вході в храм було приставлено сходи, у якій були високі сходинки. Маленька дівчинка Марія, коли батька поставили її на першу сходинку самостійно піднялася до закінчення сходів. Там вона була зустрінута священником Захаром і батьком Іоана Предтечі. Вони ввели Марія в місце в храмі, яке вважалося священним.

Священник Захарія і батько Івана Предтечі, звернули увагу як маленька дівчинка не побоялася самостійно піднятися по сходах. Алегорично це можна констатувати, що Марія піднявшись по високих сходах у священну кімнату в храмі – зробила крок до свого покликання.

У цьому святі, вже міститься слава Різдва Христового. Потрібно відзначити, що православні люди заздалегідь готуються, до цього свята, вранці коли служать в церкви, то співають: “Христос народжується – славте! “.

 ""

Що значить “Віддання свята “

Шановані та найголовніші православні свята, яких налічується 12, тривають не одну добу. Тому це святкування з іншого називають віддання свята. А слово – віддання – це останній день коли припиняють святкувати свято. Хоча його відзначають також урочисто, як і перший день.

У цей день православні люди переосмислюють церковне свято, після деякого часу.
У храмах на честь віддання свята особливо урочисто служать. У цей день повинні бути прочитані всі молитви, які читалися в саме свято.

Що не робиться 8 грудня

Не можна активно веселитися.
Не укладаються шлюби в церкві, бо в дні Різдвяного посту, не вінчаються.
Не можна в цей день прати, прибирати або шити.

Тому наші предки неухильно дотримувалися всі православні традиції та дотримувалися народних і церковних прийме.

Зараз, також віряни, як правило, дотримуються, тих традицій, які виробилися у людей століттями. Це правильно, тому що не можна забувати те, що напрацьовано роками та допомагає вірити та жити за православними канонами.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.