Через місяць у жителів України буде новий тариф на газ: що відомо?

Урядом придумані пом'якшувальні заходи українцям він нових цін на газ, які змінюються кожен місяць.

Простих українців турбує питання підвищення тарифів на комунальні послуги, в тому числі та ціни на га.

Щомісяця змінюється ситуація на ринку газу, і всі споживачі хочуть знати що їх очікує.

Починаючи з 01.04.2021 року Кабінет Міністрів не буде здійснювати контроль вартості газу для жителів України.

Зараз діє фіксований тариф на газ – 6,99 грн. Термін закінчення цього тарифу – кінець березня. Урядом придумані пом’якшувальні заходи українцям він нових цін на газ, які змінюються кожен місяць.

Є стратегічний напрям Кабінету Міністрів з приводу зміни цінової політики на газ, повідомляє видання epravda, посилаючись на своє джерело в уряді.

Споживачі матимуть можливість вибирати. Споживачам, дається можливість користування щомісячним тарифом і нема потреби переходу на річний тариф. До кожного 25 числа місяця, фірма що, постачає газ повинна повідомляти споживачам вартість на наступний місяць. У літні місяці такий тариф вигідний, тому, що вартість газу влітку невисока. Однак коли настануть холоди, то розцінки на газ такі, що волосся стоять дибки.

У зв’язку з чим необхідно подумати перейти на тариф в літній період. Ця фіксована вартість буде зберігатися протягом року. Коли споживачем буде обраний річний тариф, то тоді для нього ця вартість за замовчуванням буде переходити щомісяця.

Є важливий момент: річ у тому, що є можливість переходу з річного тарифу на газ на щомісячний і навпаки. Це важливо для літнього періоду. Тоді ціна газу невелика.

Тарифи на газ
Тарифи на газ

Як це працює

Припустимо у квітні споживач уклав договір про постачання газу виходячи з річного тарифу. І якщо допустити що вартість в цьому випадку – 7.5 грн., за кубічний метр газу, то при падінні цін на газ в травні до 5 грн., вас звичайно ж задавить “жаба”, тоді є можливість перейти на літні тарифи на місяць.

Однак в цьому випадку необхідно попередити вашого постачальника газу. І коли ціна на газ восени зросте, то ви можете перейти знову на тариф 7,5 грн., який вами зафіксований у квітні. І навіть якщо потім вартість підвищиться до 10 гривень за кубометр газу, вам вже не потрібно буде пити корвалол дізнавшись про таке підвищення – воно вас не торкнеться.

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.