В 2021 році гряде підвищення вартості квитків на потяги: коли і що очікувати українцям

Підвищення складе приблизно до 2% в місяць. В цілому протягом року планується підвищити вартість залізничних квитків на 22%.

Більшість жителів нашої країни цікавить подорожчання комунальних послуг, продуктів і звичайно квитків на авто та залізничні перевезення.

Це природно, тому що багато людей користуються залізничним транспортом. В інтернеті можна прочитати різні думки та домисли з цього приводу. Але потрібно орієнтуватися на повідомлення офіційних представників перевізників.

Владислав Криклій, який є міністром інфраструктури повідав, що в Україні не індексувалися ціни на залізничні квитки упродовж двох років. Спершу збільшення вартості квитків планувалося провести у 2020 році. Однак у зв’язку з пандемією і карантинів, цей захід відклали. Тепер, починаючи з березня 2021 року індексуватися ціни на квитки в сторону підвищення.

Пасажирський поїзд
Пасажирський поїзд

Підвищення складе приблизно до 2% в місяць. В цілому протягом року планується підвищити вартість залізничних квитків на 22%. Однак, якщо люди будуть купувати квитки заздалегідь, то економія складе до 40%.

Міністерством інфраструктури було запропоновано обговорити проєкт наказу про збільшення ціни на вантажні та пасажирські залізничні перевезення. Це стосується рейсів усередині України. У проєкті наказу закладено індикаційний коефіцієнт – 1,02. Поетом ціна квитків і зросте в цілому на 22%.

При цьому Укрзалізниця отримає додатково 557,9 мільйона гривень доходу. Також планується зменшити перехресне субсидування пасажирських перевезень коштом вантажних.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.