Україна планує перейти на Е-лікарняні: всі подробиці

Спершу буде діяти дві системи видачі лікарняних документів: паперова та електронна, то медпрацівники та жителі України адаптуються до електронної форми.

Не секрет, що отримання лікарняного листа по непрацездатності, іноді проблематично, не тільки для хворого, але і для медперсоналу.

Після отримання лікарняного листа та одужання пацієнта, йому необхідно закрити лікарняний лист. А це теж час і незручності.

У нашій країні планується поетапний перехід на видачу лікарняних свідоцтв про непрацездатність в електроному вигляді. Починаючи з червня по серпень 2021 року в Україні формуються не тільки паперові ув’язнення – лікарняні листки, а й в електронному вигляді. Тобто діють два варіанти.

Е-лікарняні

Коли цей метод буде випробуваний, то починаючи з 1 вересня 2021 року планується ввести електронну систему видачі лікарняних. Як розповів Віктор Ляшко, який є міністром охорони здоров’я України, наказ уже підписаний.

З огляду на те, що кілька місяців буде діяти дві системи видачі лікарняних документів: паперова та електронна, то медпрацівники та жителі України адаптуються до електронної форми.

Це нововведення має позитивно позначитися на роботу лікарень, а найголовніше полегшить облік і виплати по непрацездатності. Бо в електронному вигляді лікарняні будуть моментально доступні, не тільки людям, яким їх видали, але іншим організаціям.

Як поводитися буде система на перших порах роботи буде відомо за результатами перехідного періоду. Якщо будуть якісь зауваження або збої, то це можна буде підправити до 1 вересня 2021 року.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.