Чи подорожчає соняшникова олія в Україні? Що кажуть аналітики

Фермери кажуть, що коли неврожай, то обов'язково підніметься ціна, бо не вистачає сировини для вироблення соняшникової олії.

Як завжди, жителів України цікавлять злободенні питання. Це вартість комунальних послуг, ціна проїзду в громадському транспорті та звичайно які очікуються ціни на харчові продукти.

Адже не секрет, що в сімейному бюджеті витрати на харчування становлять левову частку. Особливо підвищення цін на харчові продукти болісно сприймають пенсіонери. З їх невеликою пенсією проблематично наздогнати підвищенням цін.

Українці ставлять собі питання: “Що їх очікує за цінами на продовольчому ринку, включаю основні продукти, без яких важко обійтися?”
Багатьох цікавить, чи буде дорожчати соняшникова олія?

Яка буде ціна на соняшникову олію в Україні?

Це найбільш потрібний вітчизняний продукт. Кожна господиня купує його. Тому ціна на соняшникову олію цікавить всіх в Україні.
За останні пів року соняшникова олія побила всі рекорди – воно подорожчало у 2 рази. Як тільки в супермаркет завозиться нова партія соняшникової олії – це нова велика ціна на етикетці.

Люди не розуміють, як на Україні, яка є одним зі світових виробників соняшникової олії така велика ціна на нього може бути? Ціна кожен день змінюється в бік підвищення. Адже це не делікатес, а повсякденний продукт харчування українців. Без соняшникової олії господиня на кухні не обійдеться. Воно застосовується скрізь.

Зараз невелика пляшка в 0,5 л коштує 40 гривень. Економ в 3 літри – 220 гривень. Домогосподарки хвилюються, що це на останнє подорожчання соняшникової олії.
Експерти по-різному пояснюють чому дорожчає основний український продукт.

Так економіст Олег Пендзин пояснює підвищення ціни на соняшникову олію попитом, який є на світовому ринку на українську соняшникову олію. Попит зростає, а з урахуванням, що торік був неврожай соняшнику, то ціни збільшується, приблизно на 22%.

Також зростають енергоносії та оплата праці. Фермери кажуть, що коли неврожай, то обов’язково підніметься ціна, бо не вистачає сировини для вироблення соняшникової олії.

Популярне

Схожі статті

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.

Беру курку та помідори і готую геніальний салат: оригінальний рецепт з доступних продуктів на свято

Приготуйте цю страву один раз і ви будете робити її постійно. З найпростіших продуктів виходить оригінальний салат, який з легкістю стане зіркою святкового столу.