Суп з цвітної капусти на обід або легка вечеря

Змішайте цей заспокійливий кремовий суп з цвітної капусти на обід або легка вечеря. Ідеально посипається петрушкою і подається з хрустким хлібом.

Інгредієнти

1 велика кольорова капуста (1,5 кг), нарізана суцвіттями
½ столової ложки меленого кмину
2 столові ложки оливкової олії, плюс додатково для поливання
4 гілочки чебрецю
1 дрібно нарізана цибулина
1 стебло селери, дрібно нарізаний
1 подрібнений зубчик часнику
750-850 мл овочевого або курячого бульйону
100 мл одинарних вершків
½ невеликого пучка петрушки, дрібно нарізаного

Суп з цвітної капусти

Метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7. Киньте суцвіття цвітної капусти в форму для запікання з 1 столовою ложкою оливкової олії, кмину та чебрецю. Смажте 15 хвилин або до золотистого кольору і м’якості. Викиньте чебрець.

Крок 2

У каструлі нагрійте масло, що залишилося з цибулею і селерою та обсмажте на середньому вогні 10 хвилин або до розм’якшення. Додати часник і варити 1 хв. Перемішайте більшу частину цвітної капусти, залишивши трохи, щоб посипати суп пізніше. Додайте в сковороду 750 мл бульйону і доведіть до кипіння. Варити 10 хв.

Крок 3

Збийте суп до однорідної маси за допомогою ручного блендера або кухонного комбайна. Перемішайте вершки та приправте на свій смак. Додайте більше бульйону, якщо ви хочете, щоб ваш суп був трохи більш рідким. Перелийте в миски та покладіть зверху петрушку, що залишилася кольорову капусту і трохи збризніть оливковою олією.

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.