Вже й так усі заборонені: Зеленський відповів на пропозицію заборонити в Україні виступи артистів із Росії

Раніше український шоумен Ігор Кондратюк зареєстрував на сайті Президента України петицію про те, щоби заборонити артистам з Росії виступи в Україні.

Кондратюк зазначив, що під заборону мають потрапити не лише артисти, які відкрито підтримують окупацію Криму, а й ті, хто відмовчується із цього приводу, адже мовчать — значить підтримують.

Петиція набрала 25 тисяч підписів, тож її розглянув президент України Володимир Зеленський.

Петиція

Зеленський зазначив, що у додаткових обмеженнях з боку України немає абсолютно жодної необхідності — вже й так є всі заходи, щоб прихильникам окупації Криму заборонили відвідувати Україну. А тими, хто потенційно може зашкодити українському інформаційному простору, опікується Мінкультури.

Президент зазначив, що Мінкульт складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Володимир Зеленський та його дружина Олена
Володимир Зеленський та його дружина Олена

У цей перелік пропадають люди, яких перевірила РНБО, СЛУ, Нацрада з питань ТБ та радіомовлення. Перевіряють представників російського шоу бізнесу на предмет дотримання законодавства, досліджують їхню творчість щодо висловлювань про Україну, а також перевіряють чи є в них у біографії факти незаконного відвідування окупованих територій.

Закон України передбачає, що якщо зірки Росії порушують якісь угоди, то їм забороняють не лише виступати тут, а й відвідувати Україну. Також під заборону потрапляє трансляція відеопродукції за їх участю.

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.