Як спорт впливає на якість життя: ТОП-8 пунктів

Спорт та Фітнес використовує цілісний підхід до управління здоров'ям за допомогою вправ, відновлення сил, дієти, сну і контролю стресу.

Спорт і Фітнес використовує цілісний підхід до управління здоров’ям за допомогою вправ, відновлення сил, дієти, сну і контролю стресу.

Нижче наводяться основні причини, чому фізичні вправи так корисні для нашого здоров’я.

ЗБІЛЬШЕННЯ ЕНЕРГІЇ

Незважаючи на те, що фізичні вправи є відмінним способом збільшити витрату енергії вашого тіла, це також відмінний спосіб поліпшити вашу продуктивність, пильність і розумову концентрацію протягом дня.

Підвищений рівень енергії, що виникає в результаті тренування, також може привести до більш активних звичкам протягом дня, таким як підйом по сходах замість ліфта або ходьба, щоб поговорити з колегами замість того, щоб писати по електронній пошті.

Ця підвищена активність потім принесе фізичні та розумові вигоди в позитивному, саме зберігається циклі.

ПОЗИТИВНИЙ УМ-КОМПЛЕКТ

Ендорфіни, що вивільняються під час фізичної активності, можуть допомогти нам побачити світ у більш яскравому світлі і поліпшити психічне благополуччя.

КРАЩА ЯКІСТЬ СНА

Фізична активність може допомогти нам поліпшити тривалість і якість нашого сну, що, в свою чергу, внесе додатковий внесок в наше здоров’я і благополуччя. Хоча не існує абсолютної цифри, до якої ми повинні прагнути з точки зору тривалості сну, більшість людей виявляють, що вони падають десь між 6-9 годинами в ніч. Якість, безумовно, важливіша за кількість.

СТРЕС-МЕНЕДЖМЕНТ

Точно так же регулярна фізична активність може допомогти нам набагато краще справлятися зі стресами, пов’язаними з життєдіяльністю, як шляхом виділення ендорфінів, так і в якості техніки відволікання уваги. Як вже говорилося, фізичні вправи можуть допомогти вам досягти більш позитивного погляду, а також поліпшити якість сну, обидва з яких важливі для управління стрессорами. Також вважається, що фізичні вправи можуть допомогти поліпшити нашу здатність активувати контрольні центри в нашому мозку і нервовій системі, що допомагає нам раціоналізувати ситуації – дуже корисно, коли ми знаходимося під тиском.

СТРУКТУРА ТІЛА

Підвищені рівні фізичної активності можуть зменшити жирові відкладення і збільшити м’язову тканину, сприяючи загальному позитивному профілем тіла.

Відсоток жиру в організмі – то на, що ви повинні орієнтуватися.

ПОЛІПШЕНА ФІЗИЧНА ФУНКЦІЯ

Регулярна активність може поліпшити наші фізичні можливості, підвищити м’язову силу, а також загальну фізичну форму і витривалість. Це може значно полегшити повсякденні завдання і підвищити якість нашого життя.

Це особливо важливо, коли ми стаємо старше. Процес старіння призводить до втрати м’язової тканини, і фізичні вправи можуть допомогти компенсувати цю втрату м’язової маси, допомагаючи зберегти сили і функції.

ЗНИЖЕННЯ РИЗИКУ ХВОРОБ

Фізичні вправи є одним з найпотужніших профілактичних ліків, які ми використовуємо для зниження ризику розвитку таких захворювань, як діабет 2 типу та серцево-судинні захворювання.

Це також може бути корисним при лікуванні та реабілітації цих станів, тому фізичні вправи можуть бути як профілактичними, так і корисними для одужання.

ТАК ЩО ТАКЕ РЕКОМЕНДОВАНА СУМА ВПРАВ?

Американський коледж спортивної медицини (ACSM) рекомендує прагнути до мінімуму 150 хвилин помірних вправ або 75 хвилин енергійних вправ в тиждень – це всього 30 хвилин протягом п’яти днів в тиждень!

Це мінімум, і в ідеалі ми повинні прагнути до більшого.

Більше ходити – будь то підйом по сходах замість ліфта або як частина вашого щоденного руху – може стати відмінним способом додати трохи більше фізичної активності в образ життя.

Простіше кажучи, ми створені, щоб рухатися. Фізична активність є ключовим компонентом здорового способу життя.

Ми повинні шукати способи включити більше активності в наш день.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в скрутну хвилину

Нагадаємо, Лілія – завод чистого повітря, що привертає любов і щастя

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.