Про Навального вже все забули, а він живий – що робить тепер отруєний опозиціонер

У Німеччині зріє невдоволення поведінкою Олексія Навального. Його вже звинуватили в зловживанні німецьким гостинністю, а депутат Бундестагу визнав реакцію Берліна на ситуацію навколо російського блогера неадекватною.

Нагадаємо, що 20 серпня на борту літака, що летів з Томська в Москву, стало погано пасажиру. Літак посадили в Омську, а пасажира вже без свідомості відвезли в лікарню. Ним виявився Олексій Навальний – опозиціонер, популярний блогер, засновнику Фонду боротьби з корупцією (ФБК).

Госпіталізація в Омську
Госпіталізація в Омську
  • 22 серпня Навального перевезли на лікування до Берліна, де його розмістили в клініці «Шаріте».
  • 14 вересня Навального відключили від апарату ШВЛ.
  • 23 вересня госпіталь «Шаріте» повідомив, що Навального виписали зі стаціонару.
Навальний з дружиною в клініці Шаріте
Навальний з дружиною в клініці Шаріте

Чоловік з сім’єю до сих пір знаходиться в Німеччині, проходить амбулаторне відновне лікування, так як отрута порушив роботу практично всіх внутрішніх органів. По закінченню лікування він має намір повернутися в Росію.

Уже місяць Олексій бере активну участь в житті своїх блогів, щотижня проводить прямі ефіри з передплатниками, відповідаючи на їхні запитання і коментуючи новини Росії.

Але в самій Німеччині Навальний став викликати роздратування, особливо зачепило рядових обивателів його різке висловлювання на адресу колишнього канцлера Герхарда Шредера, а також гучні ксенофобські коментарі. У Мережі росіянина звинуватили в зловживанні гостинністю. А член міжнародного комітету бундестагу ФРН Вальдемар Гердт обурився, що уряд ФРН «заглядає в рот» до Навальному і через це істотно зіпсувалися відносини з Росією, а це загальмувало будівництво «Північного потоку – 2», який Європі потрібен.

Олексій Навальний у вересні
Олексій Навальний у вересні

У самій же Росії про опозиціонера просто забули. Від галасу і чуток про отруєння Новачком відмахуються, як від набридливої мухи, відповідаючи, що це вигадки, доказів немає і не може бути. Навіть кримінальну справу за фактом отруєння не відкрито.

На тлі всього цього Навального раптом зустріли на одному з фешенебельних німецьких курортів. Він катається на лижах як ні в чому не бувало.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.