Помер Михайло Горбачов: що відомо про причини смерті останнього президента СРСР

30 серпня пізно ввечері стало відомо, що помер Михайло Горбачов, останній президент СРСР. Все, що відомо про причини його смерті, читайте нижче.

30 серпня 2022 року у віці 91 року помер Михайло Горбачов. Як повідомляють ЗМІ, політик помер після тяжкої та тривалої хвороби. Відомо, що довгі роки він страждав від діабету у важкій формі. Здоров’я Горбачова почало сильно здавати після 2010-х.

Навесні 2011 року він переніс складну операцію на хребті, наступні роки його регулярно госпіталізували. 2016-го Михайлу Сергійовичу встановили кардіостимулятор, зробили операцію із заміни кришталиків через катаракту. 2019-го він довго лежав у лікарні із запаленням легень, з початку 2020-го постійно перебував під наглядом лікарів, з 2022-го йому періодично проводили гемодіаліз, а вже 30 серпня 2022-го серце Горбачова зупинилося.

Помер Михайло Горбачов
Помер Михайло Горбачов

Михайло Горбачов був останнім генсеком ЦК КПРС та єдиним в історії президентом СРСР. Був нагороджений великою кількістю почесних звань, зокрема Нобелівською премією миру 1990 року. Саме в період правління Горбачова на посаді голови КПРС відбулася Перебудова, закінчення Холодної війни, радянські війська вийшли з Афганістану, стався розпад Радянського Союзу та Варшавського блоку.

Єдиною дружиною Горбачова була Раїса Максимівна Горбачова, яка померла у віці 67 років від лейкозу. У пари народилася дочка Ірина, двоє онучок Ксенія та Анастасія і двоє правнуків Сашко та Микита.

Михайло Горбачов із дружиною
Михайло Горбачов із дружиною

Також у Горбачова був рідний брат Олександр, якого вже давно немає в живих. Він був військовим і дослужився до полковника за старшого брата-президента.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.