Навальний вийшов з коми після отруєння: Олексій реагує на мову та на звернення до нього

Прес-секретар глави Фонду боротьби з корупцією Кіра Ярмиш повідомила, що Олексій Навальний вийшов з коми. Це перші хороші новини про здоров'я політика з моменту отруєння.

Сьогодні німецькі лікарі клініки Шаріте, де знаходиться опозиціонер, вивели його зі стану штучної коми. Поступово пацієнта відключають від апарату штучної вентиляції легенів, також він реагує на мову і на звернення до нього.

Кира Ярмыш и Алексей Навальный
Кіра Ярмиш та Олексій Навальний

До цього стало відомо, що проти Олексія використовували отруту «Новачок», яка в радянські часи розроблялася як хімічна зброя. Вона володіє нервово-паралітичною дією, а при попаданні в організм вражає нервову систему. В результаті людина відчуває сильні болі і не може дихати.

Навіть найменша доза здатна завдати серйозної шкоди здоров’ю, що явно продемонстрував приклад Навального.

Алексея Навального увозят на скорой прямо со взлетной полосы в аэропорту Омска
Олексія Навального відвозять на швидкій прямо зі злітної смуги в аеропорту Омська

Ще минулого четверга медики повідомили, що стан пацієнта як і раніше важкий. На той момент герой статті все ще перебував у реанімації і на ШВЛ. Нарешті сьогодні, 7 вересня, ситуація почала поліпшуватися.

Як вважають прихильники Олексія, це був черговий замах на його життя через діяльність. Подібне відбувається вже не в перший раз.

Глава ФБК Алексей Навальный
Глава ФБК Олексій Навальний

Одного разу опозиціонеру плеснули в обличчя зеленкою, через що йому довелося лікувати око. Потім перебування під адміністративним арештом обернулося для нього дивною алергією, причому джерело алергену так і не знайшли.

Зараз же все сталося в літаку, коли Навальний летів з Томська в Москву після зйомок нових розслідувань про місцевих депутатів. Перед вильотом він випив в аеропорту чай — більше політичний діяч нічого не їв і не пив. Звідси і взялися підозри, що отруту йому підсипали в напій.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.