МОЗ поінформував: пацієнтам з онкологічними захворюваннями будуть оплачувати хіміотерапію

З 1 квітня 2021 року набере чинності інноваційна Програма медичних гарантій. Там буде доповнення, що стосується пакету безкоштовної допомоги.

Максим Степанов, який є главою Міністерства охорони здоров’я України повідав, що входить в пакет допомоги для терапії онкохворих пацієнтів.

Зараз онкологія поширене захворювання і для її лікування потрібні величезні кошти.

Ці кошти будуть виділені державою як безкоштовна допомога хворим на онкологічні захворювання.

З 1 квітня 2021 року набере чинності інноваційна Програма медичних гарантій. Там буде доповнення, що стосується пакету безкоштовної допомоги для онкохворих пацієнтів. Глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу докладно розповів про це.

Що увійшло в пакет допомоги для терапії онкохворих пацієнтів (повнолітніх і дітей):

Все, що пов’язано з хіміотерапією і супроводом людей з онкологічними захворюваннями в стаціонарі та амбулаторних умовах.

Все, що пов’язано з променевою терапією і супроводом хворих на онкологію.

Все, що пов’язано з лікуванням і супроводом пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями.

 "" Як інформував Максим Степанов, зараз на обліку в медичних установах нашої країни знаходиться близько 1 000 000 людей з онкологічними захворюваннями. Щороку ця хвороба призводить до летального результату близько 80 000 осіб в Україні. У 2019 близько третини всіх захворювань були виявлені на 3 та 4 стадіях.

Як раніше повідомлялося, кілька народних депутатів з “Слуги народу” і частина лідерів громадської думки повідомили, що Кабінетом Міністрів було “перерозподілено 100 000 000 гривень з Фонду боротьби з онкологічними захворюваннями на дороги “.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.