Коли відзначається Масляна в 2022 році: дата народного свята, звичаї, прикмети, особливості

Масляна - народне свято, який шанують і люблять як віруючі люди, так і ні, хто відокремлює себе від церкви.

Серед усіх найбільших релігійних свят Масляна входить в топ, а також є одним з найбільш колоритних свят за своїми обрядами та звичаями.

Коли Масляна в 2022 році

Масляна в 2021 році
Масляна в 2022 році

Масляна – свято слов’янський. Його основна мета – це гучне і колоритне дію, яке знаменує кінець зими і початок весни. Відзначають Масляну цілий тиждень – починаючи з понеділка господині печуть млинці, а в неділю джгут опудало – голосно виганяють зиму і холоду.

Коли дата Масляної у 2022 році

Масляна
Масляна

Масляна тісно пов’язана з найбільшою подією релігійного року – Великоднем. Святкують її рівно за 50 днів до Великодня. Якщо Великдень 2022 24 квітня, то значить Масляна починається в останній день зими – 28 лютого. Триває буде вона до 6 березня.

Які існують традиції святкування Масляної

Масляна
Масляна

Звичайно, в кожному будинку і кожному населеному пункті по-своєму ставляться до даного свята. Але весь тиждень, як і перед Великоднем, кожен день є свої обряди. Одне тільки загальне – кожен день прийнято пекти млинці для себе і пригощати гостей. А також потрібно ходити в гості з млинцями! Найцікавіше – це рецепти млинців. Їх існує величезна кількість, і у кожної господині цей святковий десерт виходить по-своєму смачним!

У неділю – останній день Масляної – спалять опудало і голосно співають пісні, проганяючи холоду.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.