Коли в Україні переведення годинників на зимовий час 2021?

Перехід на зимовий час в 2021 році - це щорічний захід, який, за підрахунками різних організацій, допомагає економити електроенергію.

Однак до перекладу відносяться не всі однозначно, адже він нібито економить енергію, проте не дуже сприятливим чином впливає на стан здоров’я людей. Фіксованої дати переведення годинників немає, найчастіше їх переводять в ніч з останньої суботи на останню неділю жовтня.

Це дозволить у вихідний день спати на годину довше і продовжить добу на одну годину.

Слід нагадати, що вперше практику зміни часу на літній і зимовий ввели в 1981 році. Основна мета – можливість економити електрику.

Куди переводити стрілки на зимовий час

Якщо ви весь час плутаєте в який бік переводити стрілки годинника, то є одна проста формула – В-В, О-О. Розшифровується вона так – навесні – вперед, восени – назад.

Переведення годинника на зимовий час
Переведення годинника на зимовий час

Хоча зараз сам процес переведення стрілок вже трохи застарілий, адже на смартфонах і цифрових пристроях час змінюється самостійно.

Як впливає на здоров’я переведення годинників на зимовий час

Переведення годинника на зимовий час
Переведення годинника на зимовий час

Вчені багато років досліджували це питання, і довели – через зміни часу збиваються багато біологічні ритми організму. Зокрема, людина стає більш сонливою, деякі люди страждають від безсоння, депресивних думок, а також знижується їх продуктивність на роботі. Саме тому годинник і переводять з суботи на неділю – щоб був вихідний і була можливість відпочити.

Популярне

Схожі статті

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.

Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.