Деякі українські біженці не зможуть отримати пенсію: що відповідає із цього приводу Пенсійний фонд України

Пенсіонери у цей непростий час, який зараз в Україні, хвилюються, що буде з їхніми пенсіями. Адже деяким пенсіонерам довелося покинути Україну

Після того як відбулися події в Україні 24 лютого 2022 року, весь світ побачив, що є російською федерацією. Більшість демократичних країн засудили політику Росії щодо України та ввели безпрецедентні санкції, які боляче вдарили по економіці Росії та росіянам.

Більшість жителів України змушена була залишити будинки та квартири та виїхати у безпечні місця на захід країни або навіть за кордон. При переїзді люди брали тільки найнеобхідніше документи. Потім ті пенсіонери, які потрапили за кордон, виявили, що у них закінчився термін дії пенсійної банківської картки. Звичайно повернутися швидко в Україну і поміняти прострочену картку на нову, не всі пенсіонери можуть. Люди мають різні причини, чому вони зараз не можуть цього зробити.

Пенсіонери

Тож вони ставлять природне запитання у тому, що можна зробити у разі? Деякі пенсіонери запитують також: “Чи можна перевести виплати з Пенсійного фонду на картку іншого банку?” При цьому вони вже мають інші карти інших українських банків.

На такі звернення наших пенсіонерів Пенсійний фонд України відповів, що, на жаль, цього зробити не можна. Проте всі українські пенсіонери, які перебувають тимчасово за кордоном, повинні знати, що їхня пенсія нікуди не пропаде. Вона накопичуватиметься на їхньому рахунку. А коли пенсіонер повернеться до України, то зможе переоформити банківську картку та отримати всю накопичену суму.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.