Скільки коштували продукти харчування в Радянському Союзі і що міг дозволити собі людина на зарплату (Відео)

Як харчувалися люди в СРСР і що можна було купити звичайному радянському громадянину на зарплату, ви можете дізнатися, подивившись відео нижче.

Зараз в наш непростий час, люди, які народилися в СРСР або деякий час жили в Союзі згадують, що можна було купити в той час на заробітну плату. Вони порівнюють ціни, якість продуктів і можливості якими вони володіли.

Особливо потрібно враховувати той фактор, що зараз різноманітність продуктів різної цінової категорії, а тоді був дефіцит на популярні та смачні харчові продукти. Хоча звичайно якість продуктів можна порівняти того і зараз.

У Радянському Союзі був принцип, як показано у фільмі “Операція И та інші пригоди Шурика” – хто не працює, той не їсть. Працювали тоді по-різному, хто менше викладався на роботі, хто більше, а отримували все практично однаково.

Заробітна плата в Союзі було в основному 100-120 рублів, у деяких і 90 рублів. Щодо продуктів, люди могли дозволити собі відносно більше купити продуктів за зарплату в порівнянні з сьогоднішніми зарплатами.

Ціни на продукти в 70 – 80 роки у деяких викликають ностальгію, а у когось роздратування. Але найголовніше людина могла дозволити собі їжу, а це головне в сучасному світі – не вмерти, не захворіти від нестачі їжі або від неякісних продуктів.

Харчові продукти

В СРСР практично все сільське господарство було дотаційним. Тобто з бюджету країни виділялися гроші для підтримки розвитку сільського господарства, які були збиткові. Тому ціни на харчові продукти були копійчаними.

У Радянському Союзі було три категорії по забезпеченню харчовими продуктами. Столиця забезпечувалася всім. Промислові підприємства і величезний союзні будівництва забезпечувалися по 1 категорії – в магазинах було багато різних товарів. А ось вже навіть в обласних центрах і великих містах вибір був обмежений. І далі в райцентрах чи маленьких містах і селах використовувався залишковий принцип розподілу харчових продуктів.

Як харчувалися люди в СРСР і що можна було купити звичайному радянському громадянину на зарплату, ви можете дізнатися, подивившись відео нижче.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.