Скільки коштували продукти харчування в Радянському Союзі і що міг дозволити собі людина на зарплату (Відео)

Як харчувалися люди в СРСР і що можна було купити звичайному радянському громадянину на зарплату, ви можете дізнатися, подивившись відео нижче.

Зараз в наш непростий час, люди, які народилися в СРСР або деякий час жили в Союзі згадують, що можна було купити в той час на заробітну плату. Вони порівнюють ціни, якість продуктів і можливості якими вони володіли.

Особливо потрібно враховувати той фактор, що зараз різноманітність продуктів різної цінової категорії, а тоді був дефіцит на популярні та смачні харчові продукти. Хоча звичайно якість продуктів можна порівняти того і зараз.

У Радянському Союзі був принцип, як показано у фільмі “Операція И та інші пригоди Шурика” – хто не працює, той не їсть. Працювали тоді по-різному, хто менше викладався на роботі, хто більше, а отримували все практично однаково.

Заробітна плата в Союзі було в основному 100-120 рублів, у деяких і 90 рублів. Щодо продуктів, люди могли дозволити собі відносно більше купити продуктів за зарплату в порівнянні з сьогоднішніми зарплатами.

Ціни на продукти в 70 – 80 роки у деяких викликають ностальгію, а у когось роздратування. Але найголовніше людина могла дозволити собі їжу, а це головне в сучасному світі – не вмерти, не захворіти від нестачі їжі або від неякісних продуктів.

Харчові продукти

В СРСР практично все сільське господарство було дотаційним. Тобто з бюджету країни виділялися гроші для підтримки розвитку сільського господарства, які були збиткові. Тому ціни на харчові продукти були копійчаними.

У Радянському Союзі було три категорії по забезпеченню харчовими продуктами. Столиця забезпечувалася всім. Промислові підприємства і величезний союзні будівництва забезпечувалися по 1 категорії – в магазинах було багато різних товарів. А ось вже навіть в обласних центрах і великих містах вибір був обмежений. І далі в райцентрах чи маленьких містах і селах використовувався залишковий принцип розподілу харчових продуктів.

Як харчувалися люди в СРСР і що можна було купити звичайному радянському громадянину на зарплату, ви можете дізнатися, подивившись відео нижче.

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.