Ви не забули яка пеларгонія – квітка, що дає радість та настрій?

Це запашні, зухвалі, здорові і рясно квітучі квіти. Всякий раз, коли ви проходите повз них, вони наповнюють повітря ароматом

Дійсно здорова, густа пеларгонія, також відома як герань чудова рослина, яку можна вирощувати в красивому горщику протягом літа. Сорти, вирощені для квітів, можуть бути розташовані зверху вниз в ярусах з червня по листопад. Це запашні, зухвалі, здорові і рясно квітучі квіти. Всякий раз, коли ви проходите повз них, вони наповнюють повітря ароматом.

Їх можна вирощувати на вулиці в літні місяці або в контейнерах, але вони не витривалі до низьких температур, тому їх необхідно вносити всередину до настання морозів. Вони, є ідеальним кімнатною рослиною і фантастично прикрашають приміщення.

Посадка

В саду

Висаджуйте в родючому вологому грунті після того, як весь ризик, що будуть заморозки зник. Більшість сортів віддають перевагу яскравому сонці, але королівські, царствені пеларгонії, наприклад «Лорд Б’ють», вважають за краще півтінь.

У контейнерах

Вирощують їх в компості для горщиків без суглинків при повному освітленні, але в тіні від спекотного сонця і протягу. Виростите їх в 4 х горщиках з багатоцільовим компостом. Після того, як пеларгонії підросли, пересадите їх в 2 літрові горщики.

Поливайте свої пеларгонії економно кожні два три дні протягом їх активного вегетаційного періоду. Підгодовуйте свої пеларгонії домашнім окопником або органічною підкормкою, багатою калієм, кожні два тижні.

Догляд

Регулярний полив допомагає продовжити цвітіння. Однак не поливайте на листя розведеним добривом. Будь ласка, майте на увазі, що контакт з листям може іноді посилити алергію листя. Необхідно вносити добриво під корінь.

Викопайте рослини обережно, пересадите в горщики і перенесіть їх всередину до настання заморозків, зрізавши при цьому верхівку на одну третину. Потім в кінці зими, зростання відновиться.

Подбайте про полив взимку. При зберіганні 7 10 C рослини можуть цвісти протягом всієї зими. В іншому випадку зріжте рослини обережно на дві третини і залиште їх майже сухими, поки вони не почнуть проростати навесні, коли ви почнете їх поливати.

Розмноження

Розмножувати пеларгонії легко, з гарантованими результатами. Якщо ви будете їх постійно оновлювати, а не вирощувати їх довгі роки, у вас буде більше квітконосних і більш сильних рослин.

Початок розмноження пеларгонії починається у вересні, коли рослини знаходяться на дуже активній стадії росту. Вони будуть дуже швидко приживатися.

Зріжте невеликі черенки. Ви, швидше за все, досягнете успіху, якщо будете розмножувати пеларгонію невеликими живцями.

Використовуйте гострий ніж -з тонким лезом, а не кухонний ніж.

Використовуйте суміш з двох третин торфу і однієї третини піску.

Не накривайте свої пеларгонії, як при розмноженні інших ніжних багаторічників.

Вони повинні вкоренитися протягом двох трьох тижнів. Ви дізнаєтеся, що вони прижилися, коли побачите невеликі листочки. Переверніть горщик і перевірте наявність нових білих коренів.

Якщо уже жовтень, не поливайте, а годуйте і тримайте їх холодними, і сухими протягом зими, щоб полити навесні.

Вони будуть рости фантастично і у вас буде багато рослин, які можна буде висадити у саду.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: ТОП-8 міфів та фактів про коронавірус, які повинен знати кожен чоловік

Нагадаємо, Крихітний покинутий щеня і кошеня – кращі друзі

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина .

Популярне

Схожі статті

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.