Шахраї придумали нову схему обману українців через Вайбер: ніколи не відкривайте такі повідомлення

Вайбер на даний момент є одним з найпопулярніших каналів спілкування. Там сидять люди різного віку і з різними цілями.

Хтось просто обмінюється вітальними листівками в честь свята, а хтось листується по роботі. Саме тому в цій соціальній мережі досить часто можна зустріти зловмисників, які користуються довірою клієнтів.

У чому суть обману через Viber

Насправді, принцип обману дуже простий, банальний і очевидний. Але розрахований він не на просунутих користувачів, а на довірливих і не дуже професійних користувачів – в основному, на старше покоління. Така схема обману відносно нова.

Шахраї в Вайбере
Шахраї в Вайбере

Так, за задумом шахраїв, в особисті повідомлення розсилаються запрошення з закликом нібито взяти участь в якомусь розіграші.

Але тільки не від імені нікому невідомої компанії, а нібито від імені Viber. У повідомленні є посилання, після переходу якої відкривається сайт. На сторінці вказано розмір виграшу – солідні 1 мільйон доларів.

Щоб взяти участь, потрібно натиснути на певні іконки і виконати якісь дії. Потім шахраї нібито під виглядом адміністрації виманюють у своїй цифровий жертви особисті дані.

Найчастіше псевдо адміністратори говорять, що виграш становить певну суму в доларах. Щоб перевести в гривні, потрібно заздалегідь наперед сплатити суму комісії. Зазвичай вона невелика, щоб не виникало підозр і побоювань.

Природно, після оплати неіснуючої комісії “адміністратори ” пропадають і більше не відповідають на повідомлення ошуканих користувачів.

На жаль, з кожним днем кількість шахраїв збільшується.

Популярне

Схожі статті

Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Готую так вже багато років: замість набридлих котлет – “Царські пальчики”. Ми всі 17 штук одразу з’їли

Звичайні котлети - це дуже проста і смачна страва, але навіть вони часом набридають. На щастя, існує чудова альтернатива, яка сподобається кожному. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Ідеальна маринована цибуля без оцту. Навіть у вінегрет додаю: тепер за тиждень легко літрова банка “улітає”

Багато хто не любить запаху свіжої цибулі, тому уникає її додавання в салат. Натомість є чудовий вихід отримати вітамінізований заряд без неприємного аромату. Треба цибулю замаринувати.